0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 114 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 13 g
Tuky 4 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic nevypadá efektněji než chleba navinutý na dřívku a vypečený dozlatova. Stane se hitem každého večírku i dětské oslavy. Nemají-li děti v lásce olivy, můžete je nahradit sušenými rajčaty nebo vlašskými ořechy.

Suroviny

droždí sušené 10 g
sůl 1 ČL
med 1 PL
mouka chlebová 420 g
pšeničná
olivy černé 1 hrst
odpeckované, nahrubo
olej
na vymazání mísy
pesto
k podávání

1 Do mísy dejte 300 ml vlažné vody, droždí, sůl a med a dobře promíchejte. Po částech za stálého míchání zapracujte mouku, aby vzniklo přiměřeně měkké nelepivé těsto. Na pomoučněném válu ho hněťte 8–10 minut dohladka. Zapracujte olivy a vložte ho do olejem vymazané mísy a zakryjte navlhčenou utěrkou. Nechte v teple kynout asi 50 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vyválejte válečky dlouhé 25–30 cm a silné 1,5 cm. Naviňte je na špejle na kebab nebo čínské bambusové hůlky na jedno použití (pro jistotu je můžete napřed na 30 minut namočit do vody) a na konci dobře přitiskněte. Pečte 20–30 minut dozlatova. Můžete je i opékat nad rozehřátým venkovním grilem – stále je obracejte a grilujte 10–15 minut. Podávejte horké s pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit