Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chleba na špejli

Nic nevypadá efektněji než chleba navinutý na dřívku a vypečený dozlatova. Stane se hitem každého večírku i dětské oslavy. Nemají-li děti v lásce olivy, můžete je nahradit sušenými rajčaty nebo vlašskými ořechy.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ kynutí
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 1,5 sáčku sušeného droždí (10 g)
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce medu
    • 420 g tmavé pšeničné chlebové mouky (nemusíte spotřebovat všechnu)
    • hrst černých oliv, odpeckovaných a nasekaných nahrubo
    • olej na vymazání mísy
    • pesto k podávání

Příprava jídla

1 Do mísy dejte 300 ml vlažné vody, droždí, sůl a med a dobře promíchejte. Po částech za stálého míchání zapracujte mouku, aby vzniklo přiměřeně měkké nelepivé těsto. Na pomoučněném válu ho hněťte 8–10 minut dohladka. Zapracujte olivy a vložte ho do olejem vymazané mísy a zakryjte navlhčenou utěrkou. Nechte v teple kynout asi 50 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z těsta vyválejte válečky dlouhé 25–30 cm a silné 1,5 cm. Naviňte je na špejle na kebab nebo čínské bambusové hůlky na jedno použití (pro jistotu je můžete napřed na 30 minut namočit do vody) a na konci dobře přitiskněte. Pečte 20–30 minut dozlatova. Můžete je i opékat nad rozehřátým venkovním grilem – stále je obracejte a grilujte 10–15 minut. Podávejte horké s pestem.

Rychlé večeře

Dokážeme vám, že uvařit skvělou večeři zvládnete i uprostřed hektického pracovního týdne.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chačapuri s masem

Plněný brioškový věnec

Sušenky po italsku

Růžičky s kari

Slané pečení: 10 receptů na party hity

Přidat komentář