Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 55
Do 45 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1075 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 69 g
Tuky 68 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza koláč je rychlovka, kterou připravíte večer a ráno jen pokrájíte a zabalíte. Stačí jen rozválený plát z listového těsta položit na plech, potřít rajčatovou omáčkou, přidat oblíbené ingredience a dát upéct. Senzační pizza koláč potěší i děti.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
rozválené
oregano 1 PL
lístky
moravské uzené
na kostičky
na nudličky
olivový olej 1 PL

Postup

1

Rajčata dejte na 20 minut vykapat na cedník. Pak je promíchejte s česnekem, bazalkou, osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 200 °C.

3

Rozválené těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

4

Potřete ho připravenou rajčatovou směsí. Posypte podle chuti oreganem. Poklaďte natrhaným moravským uzeným, posypte mozzarellou, kukuřicí a paprikou.

5

Pokapejte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova. Po vychladnutí krájejte na díly a zabalte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...