1. Luštěniny nechte přes noc nabobtnat, v čisté vodě uvařte bez soli v papiňáku do měkka (cca 30min vařit a dalších 30 minut nechat dojít).
2. Maso smíchejte s 3 - 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 - 3 lžičkami koření dle toho, jak jste zvyklí kořenít, přidejte trošku soli. Pokud se maso po promíchání nespojuje, přidejte vejce a strouhanku, já jsem vejce ani strouhanku nemusela použít.
3. Cibuli nakrájejte na proužky,dejte na pánev s rozpáleným olivovým olejem a rychle dělejte menší masové kuličky a ihned je přidávejte k cibuli, opatrně vše otáčejte a míchejte tak, aby se kuličky nerozpadly.
Po osmažení přidejte 2 - 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, chvilku opečte a přidejte balzamiko. Nechte chvilinku probublat a přidejte griotku či porto. Opět za stálého míchání rychle provařte, přidejte sladkou papriku a sůl. Když je cibule pěkně zkaramelizovaná, a změklá, přidejte tomatový džus - množštví dle toho, kolik chcete mít omáčky.
Ochutnejte, zda není chuť moc kyselá, lze přidat ještě slzu griotky. Nechte minutku provařit. Nakonec přidejte uvařené luštěniny. Vše ještě 2 minutky provařte a nechte 10 minut přikryté stát, aby se ingredience chuťově spojily. Podávejte s vícezrnným chlebem nebo bagetou a pro dospělé s těžším červeným vínem.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 910 kcal
- Bílkoviny 53 g
- Sacharidy 113 g
- Tuky 21.75 g