Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Chilli con Carne i pro děti
Chilli con Carne i pro děti


Snadné
< 60 min
0,0 (0x)

1. Luštěniny nechte přes noc nabobtnat, v čisté vodě uvařte bez soli v papiňáku do měkka (cca 30min vařit a dalších 30 minut nechat dojít).

2. Maso smíchejte s 3 - 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 - 3 lžičkami koření dle toho, jak jste zvyklí kořenít, přidejte trošku soli. Pokud se maso po promíchání nespojuje, přidejte vejce a strouhanku, já jsem vejce ani strouhanku nemusela použít.

3. Cibuli nakrájejte na proužky,dejte na pánev s rozpáleným olivovým olejem a rychle dělejte menší masové kuličky a ihned je přidávejte k cibuli, opatrně vše otáčejte a míchejte tak, aby se kuličky nerozpadly.

Po osmažení přidejte 2 - 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, chvilku opečte a přidejte balzamiko. Nechte chvilinku probublat a přidejte griotku či porto. Opět za stálého míchání rychle provařte, přidejte sladkou papriku a sůl. Když je cibule pěkně zkaramelizovaná, a změklá, přidejte tomatový džus - množštví dle toho, kolik chcete mít omáčky.

Ochutnejte, zda není chuť moc kyselá, lze přidat ještě slzu griotky. Nechte minutku provařit. Nakonec přidejte uvařené luštěniny. Vše ještě 2 minutky provařte a nechte 10 minut přikryté stát, aby se ingredience chuťově spojily. Podávejte s vícezrnným chlebem nebo bagetou a pro dospělé s těžším červeným vínem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 910 kcal
  • Bílkoviny 53 g
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 21.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt