Grilované masové válečky s bylinkami

Grilované masové válečky s bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 82 g
Tuky 94 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i krásně šťavnaté – tomu napomůže i voda, kterou do masa zapracujete.

Související recepty

Lečo pirohy

Univerzální těsto – můžete je plnit nasladk...

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
zázvor (čerstvý) 3 cm
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
adžika 1 ČL
směs ostrého koření (nemusí být)
česnek 2 stroužky
nadrcený najemno
máta 1 hrst
jemně nasekaná
oregano 1 hrst
jemně nasekaný
šalvěj 10 lístků
nasekané
olivový olej
na tác a na potření
bylinkový dip k podávání (viz Něco navíc)

1 Maso dejte do mísy, osolte je a opepřete a přilijte k němu cca 200 ml studené vody. Rukama vodu zapracujte tak, aby maso začalo být velmi dobře soudržné a mírně lepivé. Potom přidejte všechny ostatní suroviny a dobře zpracujte rukama do homogenní hmoty.

2 Navlhčenýma rukama pak tvarujte z hmoty válečky dlouhé asi jako prst a cca 2 cm v průměru. Složte je na tác vytřený olejem a dejte na 1 hodinu do lednice. Následně je potřete olejem a grilujte na středně rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. (Pokud máte u grilu řídkou mřížku a hrozilo by propadnutí válečků dolů, můžete je napíchnout na špejle předem namočené do vody a grilovat je na nich.)

NĚCO NAVÍC
Na dip smíchejte kelímek zakysané smetany, limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec vmíchejte nasekané bylinky podle vlastní fantazie a dip pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit