Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované masové válečky s bylinkami
Grilované masové válečky s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované masové válečky s bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 82 g
Tuky 94 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i krásně šťavnaté – tomu napomůže i voda, kterou do masa zapracujete.

Související recepty

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
zázvor (čerstvý) 3 cm
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
adžika 1 ČL
směs ostrého koření (nemusí být)
česnek 2 stroužky
nadrcený najemno
máta 1 hrst
jemně nasekaná
oregano 1 hrst
jemně nasekaný
šalvěj 10 lístků
nasekané
olivový olej
na tác a na potření
bylinkový dip k podávání (viz Něco navíc)

Postup

1

Maso dejte do mísy, osolte je a opepřete a přilijte k němu cca 200 ml studené vody. Rukama vodu zapracujte tak, aby maso začalo být velmi dobře soudržné a mírně lepivé. Potom přidejte všechny ostatní suroviny a dobře zpracujte rukama do homogenní hmoty.

2

Navlhčenýma rukama pak tvarujte z hmoty válečky dlouhé asi jako prst a cca 2 cm v průměru. Složte je na tác vytřený olejem a dejte na 1 hodinu do lednice. Následně je potřete olejem a grilujte na středně rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. (Pokud máte u grilu řídkou mřížku a hrozilo by propadnutí válečků dolů, můžete je napíchnout na špejle předem namočené do vody a grilovat je na nich.)

NĚCO NAVÍC
Na dip smíchejte kelímek zakysané smetany, limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec vmíchejte nasekané bylinky podle vlastní fantazie a dip pokapejte olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín