0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované masové válečky s bylinkami

Grilované masové válečky s bylinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 82 g
Tuky 94 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i krásně šťavnaté – tomu napomůže i voda, kterou do masa zapracujete.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
zázvor (čerstvý) 3 cm
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
adžika 1 ČL
směs ostrého koření (nemusí být)
česnek 2 stroužky
nadrcený najemno
máta 1 hrst
jemně nasekaná
oregano 1 hrst
jemně nasekaný
šalvěj 10 lístků
nasekané
olivový olej
na tác a na potření
bylinkový dip k podávání (viz Něco navíc)

1 Maso dejte do mísy, osolte je a opepřete a přilijte k němu cca 200 ml studené vody. Rukama vodu zapracujte tak, aby maso začalo být velmi dobře soudržné a mírně lepivé. Potom přidejte všechny ostatní suroviny a dobře zpracujte rukama do homogenní hmoty.

2 Navlhčenýma rukama pak tvarujte z hmoty válečky dlouhé asi jako prst a cca 2 cm v průměru. Složte je na tác vytřený olejem a dejte na 1 hodinu do lednice. Následně je potřete olejem a grilujte na středně rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. (Pokud máte u grilu řídkou mřížku a hrozilo by propadnutí válečků dolů, můžete je napíchnout na špejle předem namočené do vody a grilovat je na nich.)

NĚCO NAVÍC
Na dip smíchejte kelímek zakysané smetany, limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec vmíchejte nasekané bylinky podle vlastní fantazie a dip pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč