Grilované masové válečky s bylinkami

Grilované masové válečky s bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 225 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 38 g
Tuky 4 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i krásně šťavnaté – tomu napomůže i voda, kterou do masa zapracujete.

Suroviny

500 g
hovězí a vepřové směs mletého masa
sůl
pepř
čerstvě mletý
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
adžika 1 ČL
směs ostrého koření (nemusí být)
česnek 2 stroužek
nadrcený najemno
máta 1 hrst
jemně nasekaná
oregano 1 hrst
jemně nasekaný
šalvěj 10 lístek
nasekané lístky
olivový olej
na tác a na potření
bylinkový dip k podávání

1 Maso dejte do mísy, osolte je a opepřete a přilijte k němu cca 200 ml studené vody. Rukama vodu zapracujte tak, aby maso začalo být velmi dobře soudržné a mírně lepivé. Potom přidejte všechny ostatní suroviny a dobře zpracujte rukama do homogenní hmoty.

2 Navlhčenýma rukama pak tvarujte z hmoty válečky dlouhé asi jako prst a cca 2 cm v průměru. Složte je na tác vytřený olejem a dejte na 1 hodinu do lednice. Následně je potřete olejem a grilujte na středně rozpáleném grilu asi 4 minuty z každé strany. (Pokud máte u grilu řídkou mřížku a hrozilo by propadnutí válečků dolů, můžete je napíchnout na špejle předem namočené do vody a grilovat je na nich.)

NĚCO NAVÍC
Na dip smíchejte kelímek zakysané smetany, limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec vmíchejte nasekané bylinky podle vlastní fantazie a dip pokapejte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit