0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí s vůní Orientu

Jehněčí s vůní Orientu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s vůní Orientu

3.6 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11021 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 1021 g
Tuky 509 g
Vláknina 235 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno, skvělou volbou bude třeba malbeck.

Suroviny

jehněčí maso 2 kg
např. z kýty nebo plece, na kostky
kari koření 2 ČL
muškátový oříšek 0.5 ks
nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
najemno
česnek 6 stroužků
na plátky
bobkový list 6 ks
skořice 2 svitek
pepř mletý 10 kulička
nové koření 1 ČL
hřebíček 7 ks
jablečný ocet 5 PL
slunečnicový olej 6 PL
cibule 2 ks
na kolečka
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy po 400 g
sůl mořská
ideálně vločky
třtinový cukr 2 PL

1 Jehněčí maso dejte do větší mísy, posypte kari kořením a muškátovým oříškem, dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané chilli papričky. Přidejte česnek, bobkové listy, skořici, pepř, nové koření a hřebíček. Znovu promíchejte, tak aby bylo celé koření a česnek rovnoměrně rozmístěné mezi kousky masa. Pocákejte třemi lžícemi octa. Přiklopené nechte marinovat 3 hodiny.

2 V hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Pracujte rychle, aby se koření a česnek, s nimiž se maso marinovalo, rozvoněly, ale ještě se nezačaly připalovat. Pak jehněčí z hrnce vyndejte, přilijte trochu oleje a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Přidejte zbytek octa a ze dna oškrábejte případné připečeniny.

3 Do kastrolu vraťte maso a promíchejte ho s cibulí. Přidejte rajčata, sůl, cukr a 150 ml vody. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a dejte na 2 až 2 a 1/2 hodiny dusit do trouby předehřáté na 170 °C. Servírujte s rýží.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit