Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí s vůní Orientu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11021 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 1021 g
Tuky 509 g
Vláknina 235 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno, skvělou volbou bude třeba malbeck.

Související recepty

Suroviny

např. z kýty nebo plece, na kostky
kari koření 2 ČL
nastrouhaný
najemno
česnek 6 stroužků
na plátky
skořice 2 svitek
pepř mletý 10 kulička
jablečný ocet 5 PL
slunečnicový olej 6 PL
na kolečka
2 konzervy po 400 g
sůl mořská
ideálně vločky
třtinový cukr 2 PL

Postup

1

Jehněčí maso dejte do větší mísy, posypte kari kořením a muškátovým oříškem, dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané chilli papričky. Přidejte česnek, bobkové listy, skořici, pepř, nové koření a hřebíček.

2

Znovu promíchejte, tak aby bylo celé koření a česnek rovnoměrně rozmístěné mezi kousky masa. Pocákejte třemi lžícemi octa. Přiklopené nechte marinovat 3 hodiny.

3

V hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Pracujte rychle, aby se koření a česnek, s nimiž se maso marinovalo, rozvoněly, ale ještě se nezačaly připalovat.

4

Pak jehněčí z hrnce vyndejte, přilijte trochu oleje a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Přidejte zbytek octa a ze dna oškrábejte případné připečeniny.

5

Do kastrolu vraťte maso a promíchejte ho s cibulí. Přidejte rajčata, sůl, cukr a 150 ml vody. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a dejte na 2 až 2 a 1/2 hodiny dusit do trouby předehřáté na 170 °C. Servírujte s rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín