0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí s vůní Orientu

Jehněčí s vůní Orientu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s vůní Orientu

4.4/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11021 kcal
Bílkoviny 339 g
Sacharidy 1021 g
Tuky 509 g
Vláknina 235 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno, skvělou volbou bude třeba malbeck.

Suroviny

jehněčí maso 2 kg
např. z kýty nebo plece, na kostky
kari koření 2 ČL
muškátový oříšek ½ ks
nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
najemno
česnek 6 stroužků
na plátky
bobkový list 6 ks
skořice 2 svitek
pepř mletý 10 kulička
nové koření 1 ČL
hřebíček 7 ks
jablečný ocet 5 PL
slunečnicový olej 6 PL
cibule 2 ks
na kolečka
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy po 400 g
sůl mořská
ideálně vločky
třtinový cukr 2 PL

Postup

1

Jehněčí maso dejte do větší mísy, posypte kari kořením a muškátovým oříškem, dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané chilli papričky. Přidejte česnek, bobkové listy, skořici, pepř, nové koření a hřebíček.

2

Znovu promíchejte, tak aby bylo celé koření a česnek rovnoměrně rozmístěné mezi kousky masa. Pocákejte třemi lžícemi octa. Přiklopené nechte marinovat 3 hodiny.

3

V hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Pracujte rychle, aby se koření a česnek, s nimiž se maso marinovalo, rozvoněly, ale ještě se nezačaly připalovat.

4

Pak jehněčí z hrnce vyndejte, přilijte trochu oleje a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Přidejte zbytek octa a ze dna oškrábejte případné připečeniny.

5

Do kastrolu vraťte maso a promíchejte ho s cibulí. Přidejte rajčata, sůl, cukr a 150 ml vody. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a dejte na 2 až 2 a 1/2 hodiny dusit do trouby předehřáté na 170 °C. Servírujte s rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč