Jehněčí s vůní Orientu

Jehněčí s vůní Orientu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (21)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10845 kcal
Bílkoviny 331 g
Cukr 992 g
Tuky 509 g
Vláknina 235 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno, skvělou volbou bude třeba malbeck.

Suroviny

jehněčí maso 2 kg
např. z kýty nebo plece, na kostky
kari koření 2 ČL
muškátový oříšek 0.5 ks
nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
dlouhé, zbavené semínek, jemně nasekané
česnek 6 stroužek
na plátky
bobkový list 6 ks
skořice 2 svitek
pepř mletý 10 kulička
nové koření 1 ČL
kuličky
hřebíček 7 ks
jablečný ocet 5 PL
slunečnicový olej 6 PL
cibule 2 ks
na kolečka
800 g
sekaná rajčata v konzervě
sůl mořská
ideálně vločky
třtinový cukr 2 PL

1 Jehněčí maso dejte do větší mísy, posypte kari kořením a muškátovým oříškem, dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané chilli papričky. Přidejte česnek, bobkové listy, skořici, pepř, nové koření a hřebíček. Znovu promíchejte, tak aby bylo celé koření a česnek rovnoměrně rozmístěné mezi kousky masa. Pocákejte třemi lžícemi octa. Přiklopené nechte marinovat 3 hodiny.

2 V hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Pracujte rychle, aby se koření a česnek, s nimiž se maso marinovalo, rozvoněly, ale ještě se nezačaly připalovat. Pak jehněčí z hrnce vyndejte, přilijte trochu oleje a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Přidejte zbytek octa a ze dna oškrábejte případné připečeniny.

3 Do kastrolu vraťte maso a promíchejte ho s cibulí. Přidejte rajčata, sůl, cukr a 150 ml vody. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a dejte na 2 až 2 a 1/2 hodiny dusit do trouby předehřáté na 170 °C. Servírujte s rýží.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit