S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno, skvělou volbou bude třeba malbeck.
Suroviny
Postup
Jehněčí maso dejte do větší mísy, posypte kari kořením a muškátovým oříškem, dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané chilli papričky. Přidejte česnek, bobkové listy, skořici, pepř, nové koření a hřebíček.
Znovu promíchejte, tak aby bylo celé koření a česnek rovnoměrně rozmístěné mezi kousky masa. Pocákejte třemi lžícemi octa. Přiklopené nechte marinovat 3 hodiny.
V hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran osmahněte maso. Pracujte rychle, aby se koření a česnek, s nimiž se maso marinovalo, rozvoněly, ale ještě se nezačaly připalovat.
Pak jehněčí z hrnce vyndejte, přilijte trochu oleje a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Přidejte zbytek octa a ze dna oškrábejte případné připečeniny.
Do kastrolu vraťte maso a promíchejte ho s cibulí. Přidejte rajčata, sůl, cukr a 150 ml vody. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a dejte na 2 až 2 a 1/2 hodiny dusit do trouby předehřáté na 170 °C. Servírujte s rýží.