0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekáček s masem a bramborami

Pekáček s masem a bramborami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pekáček s masem a bramborami

4.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 429 g
Tuky 159 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti
600 g
hovězí roštěná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 4 PL
česnek 4 stroužek
drcené
v celku
brambory 2 kg
s pěknou slupkou, varný typ B, na plátky
cibule červená 2 ks
na měsíčky
paprika červená 4 ks
na nudličky
víno bílé 100 ml
okurky nakládané
k podávání
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2

Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3

Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4

Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C.

 
5

Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy.

 
6

Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Anonym

Moc dobré a snadné. Maso jsem naložila přes noc. Příště ale udělám jen z krkovice. Roštěná byla sušší. Nepodlila jsem vínem , ale hov vývarem a taky dobré.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč