Pekáček s masem a bramborami

Pekáček s masem a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 189 g
Cukr 429 g
Tuky 159 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti
600 g
hovězí roštěná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 4 PL
česnek 4 stroužek
drcené
anglická slanina 200 g
v celku
brambory 2 kg
s pěknou slupkou, varný typ B, na plátky
cibule červená 2 ks
na měsíčky
paprika červená 4 ks
na nudličky
víno bílé 100 ml
okurky nakládané
k podávání
petrželka
na ozdobení

1 Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2 Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3 Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4 Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy. Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit