0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekáček s masem a bramborami

Pekáček s masem a bramborami

4.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 429 g
Tuky 159 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti
600 g
hovězí roštěná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 4 PL
česnek 4 stroužek
drcené
anglická slanina 200 g
v celku
brambory 2 kg
s pěknou slupkou, varný typ B, na plátky
cibule červená 2 ks
na měsíčky
paprika červená 4 ks
na nudličky
víno bílé 100 ml
okurky nakládané
k podávání
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2

Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3

Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4

Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C.

 
5

Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy.

 
6

Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Anonym

Moc dobré a snadné. Maso jsem naložila přes noc. Příště ale udělám jen z krkovice. Roštěná byla sušší. Nepodlila jsem vínem , ale hov vývarem a taky dobré.

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit