Pekáček s masem a bramborami

Pekáček s masem a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 429 g
Tuky 159 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Související recepty

Bramboračka

Nejdřív povařte brambory a houby, zeleninu přidejt...

Vdolky

Recept, v němž se vdolky nejdřív pár minut pečou v...

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti
600 g
hovězí roštěná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 4 PL
česnek 4 stroužek
drcené
anglická slanina 200 g
v celku
brambory 2 kg
s pěknou slupkou, varný typ B, na plátky
cibule červená 2 ks
na měsíčky
paprika červená 4 ks
na nudličky
víno bílé 100 ml
okurky nakládané
k podávání
petrželka
na ozdobení

1 Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2 Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3 Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4 Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C. Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy. Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Anonym

Moc dobré a snadné. Maso jsem naložila přes noc. Příště ale udělám jen z krkovice. Roštěná byla sušší. Nepodlila jsem vínem , ale hov vývarem a taky dobré.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit