
Limoncello
Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských citronů
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 0,5 litru
Ingredience
- 0,5 l kvalitní jemné vodky
- 60 ml šťávy z chemicky neošetřených citronů plus kůra
- 40 g moučkového cukru
Příprava jídla
Ještě než začnete vymačkávat šťávu z citronů, skrojte kůru – například jako ozdobnou spirálku nebo jemné proužky, to záleží jenom na vás. Šťávu potom smíchejte s moučkovým cukru, nechte rozpustit, přelijte přes jemné sítko (odstraní se tak drobné kousky dužiny) a přidejte k vodce. Do pečlivě vymytých a horkou vodou vypařených lahví vložte kousky kůry a vlijte limoncello. Nechte uležet.
Něco navíc:
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.
Něco navíc:
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:09