Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limoncello

Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských citronů

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 0,5 litru
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Italská

Ingredience

    • 0,5 l kvalitní jemné vodky
    • 60 ml šťávy z chemicky neošetřených citronů plus kůra
    • 40 g moučkového cukru

Příprava jídla

Ještě než začnete vymačkávat šťávu z citronů, skrojte kůru – například jako ozdobnou spirálku nebo jemné proužky, to záleží jenom na vás. Šťávu potom smíchejte s moučkovým cukru, nechte rozpustit, přelijte přes jemné sítko (odstraní se tak drobné kousky dužiny) a přidejte k vodce. Do pečlivě vymytých a horkou vodou vypařených lahví vložte kousky kůry a vlijte limoncello. Nechte uležet.

Něco navíc:
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky: likéry

Alkohol stvořený k pečení: 8 životabudičů, které dodají pečeným dobrotám opravdový šmrnc

Vánoce s předstihem: 13 likérů, které připravíte do 30 minut

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.53

Přidat komentář