0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový likér se skořicí

Čokoládový likér se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový likér se skořicí

4.5/5 Počet hodnocení: 131
Do hodiny Velmi snadné na 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 148 g
Tuky 175 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Likéry schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo jich rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihnou rozležet, protože je někdo vypije.

Suroviny

mléko 50 ml
z krabice
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní
moučkový cukr 100 g
skořice 2 ČL
zarovnané, mleté
alkohol 200 ml
žitná asi 32% alkoholu

Postup

1

Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření i alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a pak zavíčkujte. Uchovávejte v lednici.

2

Jiné chutě: Namísto skořice můžete dát stejné množství perníkového koření nebo rozpustné kávy. Bílou variantu vyrobíte tak, že namísto tmavé použijete čokoládu bílou a koření nahradíte dření z jednoho vanilkového lusku.

NĚCO NAVÍC
Perníkové koření objednáváme v obchodě Koření od Antonína (www.koreni.cz), vy si ho můžete umíchat ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, mleté pomerančové kůry a fenyklu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč