Vánoční čokoládový likér schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo ho rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihne rozležet, protože ho někdo vypije. Recept na domácí likér nabízí několik možností, jak ho vylepšit či pozměnit. Přidejte perníkové koření nebo vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Svého favorita si najde každý.
Suroviny
Postup
Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření i alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a pak zavíčkujte. Uchovávejte v lednici.
Jiné chutě: Namísto skořice můžete dát stejné množství perníkového koření nebo rozpustné kávy. Bílou variantu vyrobíte tak, že namísto tmavé použijete čokoládu bílou a koření nahradíte dření z jednoho vanilkového lusku.
NĚCO NAVÍC
Perníkové koření objednáváme v obchodě Koření od Antonína (www.koreni.cz), vy si ho můžete umíchat ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, mleté pomerančové kůry a fenyklu.