Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový likér se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 155
Do 30 minut Velmi snadné na 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 148 g
Tuky 175 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční čokoládový likér schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo ho rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihne rozležet, protože ho někdo vypije. Recept na domácí likér nabízí několik možností, jak ho vylepšit či pozměnit. Přidejte perníkové koření nebo vyměňte tmavou čokoládu za bílou. Svého favorita si najde každý.

Suroviny

mléko 50 ml
trvanlivé
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní
zarovnané, mleté
alkohol 200 ml
žitná asi 32 % alkoholu

Postup

1

Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření i alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a pak zavíčkujte. Uchovávejte v lednici.

2

Jiné chutě: Namísto skořice můžete dát stejné množství perníkového koření nebo rozpustné kávy. Bílou variantu vyrobíte tak, že namísto tmavé použijete čokoládu bílou a koření nahradíte dření z jednoho vanilkového lusku.

NĚCO NAVÍC
Perníkové koření objednáváme v obchodě Koření od Antonína (www.koreni.cz), vy si ho můžete umíchat ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, mleté pomerančové kůry a fenyklu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín