Likéry schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo jich rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihnou rozležet, protože je někdo vypije.
Suroviny
Postup
Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření i alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a pak zavíčkujte. Uchovávejte v lednici.
Jiné chutě: Namísto skořice můžete dát stejné množství perníkového koření nebo rozpustné kávy. Bílou variantu vyrobíte tak, že namísto tmavé použijete čokoládu bílou a koření nahradíte dření z jednoho vanilkového lusku.
NĚCO NAVÍC
Perníkové koření objednáváme v obchodě Koření od Antonína (www.koreni.cz), vy si ho můžete umíchat ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, mleté pomerančové kůry a fenyklu.