0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový likér se skořicí

Čokoládový likér se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový likér se skořicí

4.6 / 5. Počet hodnocení: 103
Do hodiny Velmi snadné na 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2243 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 148 g
Tuky 175 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Likéry schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo jich rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihnou rozležet, protože je někdo vypije.

Suroviny

smetana ke šlehání 400 ml
mléko 50 ml
z krabice
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní
moučkový cukr 100 g
skořice 2 ČL
zarovnané, mleté
alkohol 200 ml
žitná asi 32% alkoholu

Postup

1

Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření i alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a pak zavíčkujte. Uchovávejte v lednici.

2

Jiné chutě: Namísto skořice můžete dát stejné množství perníkového koření nebo rozpustné kávy. Bílou variantu vyrobíte tak, že namísto tmavé použijete čokoládu bílou a koření nahradíte dření z jednoho vanilkového lusku.

NĚCO NAVÍC
Perníkové koření objednáváme v obchodě Koření od Antonína (www.koreni.cz), vy si ho můžete umíchat ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, mleté pomerančové kůry a fenyklu.

Související články

Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut
  • Zajímavosti

Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut

Čím jiným se začít ladit na adventní notu než domácími likéry? Tekutá slast ukrytá v lahvi omamně voní alkoholem a kořením, ve správném balení udělá radost nejen vám, ale i vašim blízkým.  Připravujte už dnes Následující likéry...
Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér
  • Jak na to

Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér

Zatímco v létě si rádi dopřejeme lehký osvěžující drink, na podzim to chce něco silnějšího na zahřátí. Připravte si lahodný domácí likér, který potěší chuťové smysly, zahřeje a když ho hezky zabalíte, poslouží i jako milý dárek. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit