Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečený losos se švédskou omáčkou

Popis receptu: 
zajímavá kombinace pečeného lososa a studené omáčky
Autor: Lenka Karlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na 4 porce: 600g čerstvého lososa (očištěný filet), 20g koření na ryby, 3ks limetky (nebo citronu), olivový olej, 100g majonézy Hellman´s, 50g zakysané smetany, 25g Gurmánské hořčice Hellman´s, 25g medu, sů, bílý pepř, 25g kapar

Příprava jídla

Lososa nakrájíme na porce, ochutím kořením na ryby a limetkovou šťávou a na oleji upečeme dorůžova. Majonézu Hellman´s, zakysanou smetanu, hořčici a med důkladně promícháme, podle potřeby dochuíme solí a pepřem a přidáme jemně nasekané kapary. Jednotlivé porce ryby přelijeme studenou omáčkou, ozdobíme řezem limetky a snítkou čerstvého kopru. Podáváme nejlépe se smetanovými nebo pečenými brambory.
REKLAMA

Přidat komentář