
Uživatelský
recept
recept
Pečený losos se švédskou omáčkou
Popis receptu:
zajímavá kombinace pečeného lososa a studené omáčky
Autor: Lenka Karlová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
na 4 porce: 600g čerstvého lososa (očištěný filet), 20g koření na ryby, 3ks limetky (nebo citronu), olivový olej, 100g majonézy Hellman´s, 50g zakysané smetany, 25g Gurmánské hořčice Hellman´s, 25g medu, sů, bílý pepř, 25g kapar
Příprava jídla
Lososa nakrájíme na porce, ochutím kořením na ryby a limetkovou šťávou a na oleji upečeme dorůžova. Majonézu Hellman´s, zakysanou smetanu, hořčici a med důkladně promícháme, podle potřeby dochuíme solí a pepřem a přidáme jemně nasekané kapary. Jednotlivé porce ryby přelijeme studenou omáčkou, ozdobíme řezem limetky a snítkou čerstvého kopru.
Podáváme nejlépe se smetanovými nebo pečenými brambory.
Přidat komentář