Při vymýšlení tohoto receptu jsme se inspirovali na severu Evropy. Při ochutnávání jsme však seversky střídmí nebyli...
Suroviny
Postup
1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké plátky.
2 Okurku dejte do mísy, osolte a nechte 5 minut vypotit. Propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do mísy dejte ocet a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte okurku a nechte 10 minut odpočívat. Pak okurku vyjměte.
3 Lososa potřete olejem a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a vložte filety lososa kůží dolů. Opékejte 4 minuty, obraťte a opékejte 2-4 minuty, až bude udělaný tak, jak to máte rádi. Opatrně maso rozeberte a poklaďte s ním brambory, spolu s okurkou a kerblíkem nebo petrželkou. Osolte vločkovou solí, pokapejte zálivkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Vločková sůl je někde na půl cesty mezi jemnou a hrubou. Ploché jemné krystalky se báječně hodí na závěrečnou úpravu například steaků nebo všude tam, kde chcete vypíchnout slaný tón. Vyrábí je mj. firma Maldon.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )