Bramborový salát s lososem a křenem

Bramborový salát s lososem a křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2465 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 227 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Při vymýšlení tohoto receptu jsme se inspirovali na severu Evropy. Při ochutnávání jsme však seversky střídmí nebyli...

Suroviny

brambory 1 kg
drobné, nové, vydrhnuté
okurka 1 ks
2 PL
vločková mořská sůl Maldon
vinný ocet bílý 125 ml
krupicový cukr 2 PL
losos 4 filety
po 200 g, s kůží
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kerblík svazek
lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na zálivku
zakysaná smetana 120 g
2 PL
nakládaný křen strouhaný

1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké plátky.

2 Okurku dejte do mísy, osolte a nechte 5 minut vypotit. Propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do mísy dejte ocet a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte okurku a nechte 10 minut odpočívat. Pak okurku vyjměte.

3 Lososa potřete olejem a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a vložte filety lososa kůží dolů. Opékejte 4 minuty, obraťte a opékejte 2–4 minuty, až bude udělaný tak, jak to máte rádi. Opatrně maso rozeberte a poklaďte s ním brambory, spolu s okurkou a kerblíkem nebo petrželkou. Osolte vločkovou solí, pokapejte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vločková sůl je někde na půl cesty mezi jemnou a hrubou. Ploché jemné krystalky se báječně hodí na závěrečnou úpravu například steaků nebo všude tam, kde chcete vypíchnout slaný tón. Vyrábí je mj. firma Maldon.

 

 

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit