0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2465 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 227 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při vymýšlení tohoto receptu jsme se inspirovali na severu Evropy. Při ochutnávání jsme však seversky střídmí nebyli...

Suroviny

drobné, nové, vydrhnuté
2 PL
vločková mořská sůl Maldon
vinný ocet bílý 125 ml
krupicový cukr 2 PL
losos 4 filety
po 200 g, s kůží
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kerblík svazek
lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na zálivku
2 PL
nakládaný křen strouhaný

1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké plátky.

2 Okurku dejte do mísy, osolte a nechte 5 minut vypotit. Propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do mísy dejte ocet a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte okurku a nechte 10 minut odpočívat. Pak okurku vyjměte.

3 Lososa potřete olejem a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a vložte filety lososa kůží dolů. Opékejte 4 minuty, obraťte a opékejte 2–4 minuty, až bude udělaný tak, jak to máte rádi. Opatrně maso rozeberte a poklaďte s ním brambory, spolu s okurkou a kerblíkem nebo petrželkou. Osolte vločkovou solí, pokapejte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vločková sůl je někde na půl cesty mezi jemnou a hrubou. Ploché jemné krystalky se báječně hodí na závěrečnou úpravu například steaků nebo všude tam, kde chcete vypíchnout slaný tón. Vyrábí je mj. firma Maldon.

 

 

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč