Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Omáčka bez vaření: smetana & uzený losos

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1638 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 107 g
Tuky 97 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální úprava uzeného lososa, kterou vyřešíte rychlou a chutnou večeři. 

Suroviny

vejce 1 ks
smetana ke šlehání 150 ml
pažitka 1 PL
nasekaná
citronová štáva 1 ČL
parmazán 2 PL
strouhaný, plus k podávání
uzený losos 120 g
na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 200 g
papardelle

1Prošlehejte vejce, smetanu, pažitku, citronovou šťávu a nastrouhaný parmazán. Vmíchejte lososa a podle chuti osolte a opepřete.

2Papardelle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a ihned v hrnci, ve kterém se vařily, promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit