V Dánsku se na Velikonoce často podává sleď, typická tamější ryba. „Nejlepší sledi jsou z ostrova Bornholm,“ tvrdí Flemming Laugesen. Výborní jsou samozřejmě ve formě matjesů a uzenáčů, ale také obalení v žitné mouce. Žito stejně jako brambory, řepa a jehněčí maso patří k tradičním skandinávským surovinám.
Suroviny
4-6
Suroviny
4-6
Na omáčku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 741 kcal
- Bílkoviny 27.5 g
- Sacharidy 54.5 g
- Tuky 53.25 g
Postup přípravy
Autor: Flemming Laugesen, z vydání Apetit 2012/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2012/4
Sladké VelikonoceVelké vajíčkové hodySekanina aneb jarní nářez