0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2572 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 370 g
Tuky 27 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když neholdujete kaprovi, ale přesto byste chtěli mít na vánočním stole českou rybu, je candát výborná volba.

Suroviny

candát 3 ks
filet z candáta celkem cca 1 kg
sůl
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová štáva
z jednoho citronu
ghí
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
citron
klínky, k podávání
Na těstíčko
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
víno bílé 250 ml
mouka pšeničná hladká 180 g
Na bramborový salát
brambory 1 kg
varného typu A
vývar hovězí 100 ml
vinný ocet bílý 60 ml
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 2 ks
2 malé nebo 1 velká – nakrájená na tenká kolečka
okurky nakládané 4 ks
nakrájené na tenká kolečka
petrželka 1 hrst
hladkolistá

1 Nejprve připravte bramborový salát. Brambory uvařte ve slupce, ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy. Ohřejte hovězí vývar. Na nálev promíchejte ocet, cukr a horký vývar, dochuťte solí a pepřem. Ještě teplé brambory zalijte nálevem. Přidejte cibuli, okurky a nasekanou petrželku, opatrně promíchejte a odložte nejméně na hodinu do chladu, aby se chutě rozležely.

Filety z candáta rozdělte na porce, každou o váze cca 100–150 g. Počítejte zhruba se 2 kousky na osobu. Osolte je, zakapejte šťávou z citronu a posypte nastrouhanou citronovou kůrou. Nechte 20 minut marinovat. Mezitím připravte těstíčko. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. V míse rozšlehejte žloutky s vínem, osolte, přisypte mouku a lehce vmíchejte sníh. Filety obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podávejte s klínkem citronu a bramborovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! ...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit