0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2572 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 370 g
Tuky 27 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když neholdujete kaprovi, ale přesto byste chtěli mít na vánočním stole českou rybu, je candát výborná volba.

Suroviny

candát 3 ks
filet z candáta celkem cca 1 kg
sůl
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová šťáva
z jednoho citronu
ghí
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
klínky, k podávání
Na těstíčko
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
mouka pšeničná hladká 180 g
Na bramborový salát
varného typu A
vývar hovězí 100 ml
vinný ocet bílý 60 ml
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 2 ks
2 malé nebo 1 velká – nakrájená na tenká kolečka
okurky nakládané 4 ks
nakrájené na tenká kolečka
petrželka 1 hrst
hladkolistá

1 Nejprve připravte bramborový salát. Brambory uvařte ve slupce, ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy. Ohřejte hovězí vývar. Na nálev promíchejte ocet, cukr a horký vývar, dochuťte solí a pepřem. Ještě teplé brambory zalijte nálevem. Přidejte cibuli, okurky a nasekanou petrželku, opatrně promíchejte a odložte nejméně na hodinu do chladu, aby se chutě rozležely.

Filety z candáta rozdělte na porce, každou o váze cca 100–150 g. Počítejte zhruba se 2 kousky na osobu. Osolte je, zakapejte šťávou z citronu a posypte nastrouhanou citronovou kůrou. Nechte 20 minut marinovat. Mezitím připravte těstíčko. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. V míse rozšlehejte žloutky s vínem, osolte, přisypte mouku a lehce vmíchejte sníh. Filety obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podávejte s klínkem citronu a bramborovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.
  • Zajímavosti

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.

Pokud se nechcete spokojit s grilováním klobásek a hotových směsí ze supermarketu, máme pro vás rady, jak připravit doma skvělé grilované maso, od naporcování, přes marinování a grilování až po závěrečné doladění domácím dipem či omáčkou....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč