Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 368 g
Tuky 27 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když neholdujete kaprovi, ale přesto byste chtěli mít na vánočním stole českou rybu, je candát výborná volba.

Suroviny

Na bramborový salát
brambory 1 kg
varného typu A
vývar hovězí 100 ml
vinný ocet bílý 60 ml
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule červená 2 ks
2 malé nebo 1 velká kus, nakrájená na tenká kolečka
okurky nakládané 4 ks
nakrájené na tenká kolečka
petrželka hrst
Na candáta
candát 3 ks
filet z candáta celkem cca 1 kg
sůl
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová štáva
z jednoho citronu
máslo
přepuštěné nebo olej na smažení
citron
klínky, k podávání
Na těstíčko
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
víno bílé 250 ml
mouka pšeničná hladká 180 g

1 Nejprve připravte bramborový salát. Brambory uvařte ve slupce, ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy. Ohřejte hovězí vývar. Na nálev promíchejte ocet, cukr a horký vývar, dochuťte solí a pepřem. Ještě teplé brambory zalijte nálevem. Přidejte cibuli, okurky a nasekanou petrželku, opatrně promíchejte a odložte nejméně na hodinu do chladu, aby se chutě rozležely.

Filety z candáta rozdělte na porce, každou o váze cca 100–150 g. Počítejte zhruba se 2 kousky na osobu. Osolte je, zakapejte šťávou z citronu a posypte nastrouhanou citronovou kůrou. Nechte 20 minut marinovat. Mezitím připravte těstíčko. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. V míse rozšlehejte žloutky s vínem, osolte, přisypte mouku a lehce vmíchejte sníh. Filety obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podávejte s klínkem citronu a bramborovým salátem. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit