Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Když neholdujete kaprovi, ale přesto byste chtěli mít na vánočním stole českou rybu, je candát výborná volba.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vaření brambor a odležení salátu
PT20M
Smažení 0:20
Ryby a mořské plody Česká

Ingredience

    • 3 filety z candáta, celkem cca 1 kg
    • sůl
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • přepuštěné máslo nebo olej na smažení
    • klínky citronu k podávání

    NA TĚSTÍČKO

    • 2 vejce, žloutky a bílky oddělené
    • sůl
    • 250 ml bílého vína
    • 180 g hladké mouky

    NA BRAMBOROVÝ SALÁT

    • 1 kg brambor varného typu A
    • 100 ml hovězího vývaru
    • 60 ml bílého vinného octa
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 malé nebo 1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 4 kyselé okurky, nakrájené na tenká kolečka
    • hrst nasekané hladkolisté petržele

Příprava jídla

1 Nejprve připravte bramborový salát. Brambory uvařte ve slupce, ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy. Ohřejte hovězí vývar. Na nálev promíchejte ocet, cukr a horký vývar, dochuťte solí a pepřem. Ještě teplé brambory zalijte nálevem. Přidejte cibuli, okurky a nasekanou petrželku, opatrně promíchejte a odložte nejméně na hodinu do chladu, aby se chutě rozležely.

Filety z candáta rozdělte na porce, každou o váze cca 100–150 g. Počítejte zhruba se 2 kousky na osobu. Osolte je, zakapejte šťávou z citronu a posypte nastrouhanou citronovou kůrou. Nechte 20 minut marinovat. Mezitím připravte těstíčko. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. V míse rozšlehejte žloutky s vínem, osolte, přisypte mouku a lehce vmíchejte sníh. Filety obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podávejte s klínkem citronu a bramborovým salátem. 

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Ostružinový spritz

Kapří krém

Přidat komentář