Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 54 g
Tuky 49 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Z filátek ze pstruha s teplým bramborovým salátem vykouzlíte lehké letní jídlo raz dva.

Suroviny

brambory nové 200 g
vydrhnuté a přepůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý
jogurt řeckého typu 2 PL
máta 2 PL
nasekaná
little gem salát 1 ks
omytý a nakrájený, lze použít i salátová srdíčka
pstruh 2 ks
pstruh duhový, filety s kůří, lze použít i pstruha lososovitého
máslo 25 g
rozpuštěné
fenyklová semínka 0.5 ČL
opražených nasucho
citronový tymián 0.5 ČL
lístky
pomeranč 1 ks
kůra nastrouhaná na tenké proužky
sůl vločková
na ochucení
olivový olej
k podávání (nemusí být)

1 Dejte vařit osolenou vodu na brambory. Když se vaří klokotem, přidejte brambory a vařte 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte dobře okapat na cedníku, aby z brambor unikla pára, asi 3–4 minuty.

2 Brambory dejte do mísy a do ještě horkých přimíchejte jogurt a mátu. Pak přidejte nakrájený salát, osolte a opepřete. Udržujte v teple.

3 Do hrnce nalijte vodu asi do 5cm výšky a nechte vařit jemným bublinkovým varem. Navrch připevněte napařovací košíček (nebo vhodný cedník či síto) vyložený pečicím papírem. Umístěte do něj filety pstruha kůží nahoru, zakryjte a vařte na páře 3–4 minuty. To by měla být ryba uvnitř ještě lehce syrová. Opatrně stáhněte a vyhoďte kůži z filetů. Rybu polijte rozpuštěným máslem, posypte opraženými fenyklovými semínky, tymiánem, proužky pomerančové kůry a solí. Opět pařák zakryjte a vařte na páře další 1–2 minuty, dokud není ryba hotová. Podávejte s bramborami a salátem, a pokud chcete, můžete okolo nakapat olivový olej.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit