0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 54 g
Tuky 49 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z filátek ze pstruha s teplým bramborovým salátem vykouzlíte lehké letní jídlo raz dva.

Suroviny

brambory nové 200 g
vydrhnuté a přepůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý
jogurt řeckého typu 2 PL
máta 2 PL
nasekaná
little gem salát 1 ks
omytý a nakrájený, lze použít i salátová srdíčka
pstruh 2 ks
pstruh duhový, filety s kůří, lze použít i pstruha lososovitého
máslo 25 g
rozpuštěné
fenyklová semínka 0.5 ČL
opražených nasucho
citronový tymián 0.5 ČL
lístky
pomeranč 1 ks
kůra nastrouhaná na tenké proužky
sůl vločková
na ochucení
olivový olej
k podávání (nemusí být)

1 Dejte vařit osolenou vodu na brambory. Když se vaří klokotem, přidejte brambory a vařte 8–10 minut doměkka. Sceďte a nechte dobře okapat na cedníku, aby z brambor unikla pára, asi 3–4 minuty.

2 Brambory dejte do mísy a do ještě horkých přimíchejte jogurt a mátu. Pak přidejte nakrájený salát, osolte a opepřete. Udržujte v teple.

3 Do hrnce nalijte vodu asi do 5cm výšky a nechte vařit jemným bublinkovým varem. Navrch připevněte napařovací košíček (nebo vhodný cedník či síto) vyložený pečicím papírem. Umístěte do něj filety pstruha kůží nahoru, zakryjte a vařte na páře 3–4 minuty. To by měla být ryba uvnitř ještě lehce syrová. Opatrně stáhněte a vyhoďte kůži z filetů. Rybu polijte rozpuštěným máslem, posypte opraženými fenyklovými semínky, tymiánem, proužky pomerančové kůry a solí. Opět pařák zakryjte a vařte na páře další 1–2 minuty, dokud není ryba hotová. Podávejte s bramborami a salátem, a pokud chcete, můžete okolo nakapat olivový olej.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit