Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Těstoviny alla carbonara

Popis receptu: 
Syté, jednoduché a úspěch je zaručený.
Autor: Eva Klementová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    300g těstovin (já používám nejčastěji špagety nebo linguine), 2 lžíce olivového oleje nebo 1:1 olej máslo, 1 malá nadrobno nakrájená cibule, 2-3 stroužky rozetřeného česneku, 175 g pancety nakrájené na menší kostičky, 5 žloutků, 175 ml smetany (33%ní), 100g parmazánu

Příprava jídla

V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu. Mezitím ve velkém hrnci rozpálíme olej a máslo nasypeme na něj cibuly a nechámě změknout (cca 5min), přidáme pancetu a česneka, slaninu osmažíme téměř dokřupava. Odstavíme z plotny. V misce si smícháme žloutky, smetanu, část parmazánu a větší množství mletého pepře. Pořádně rozmícháme v homogenní hmotu. Těstoviny slijeme, přesypeme do hrmce s cibulí, pancetou a česnekem a na středně velkém ohni promícháme. Hrnec odstavíme a směs zalijeme žloutky se smetanou a sýrem, důkladně promícháme a můžeme podávat. Jednotlivé porce na talíři podle chuti posypeme čerstvě mletým pepřema a parmazánem.
REKLAMA

Přidat komentář