Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

4.1/5 Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 21 g
Tuky 58 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že je budete chtít vařit a jíst pořád.

Suroviny

nudle 250 g
široké čerstvých (viz Něco navíc)
slanina 100 g
nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
tvaroh 250 g
jemný drobivý
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
na posypání

Postup

1

Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi.

2

Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava.

3

Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...