0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

4.1 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 21 g
Tuky 58 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že je budete chtít vařit a jíst pořád.

Suroviny

nudle 250 g
široké čerstvých (viz Něco navíc)
slanina 100 g
nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
tvaroh 250 g
jemný drobivý
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
na posypání

Postup

1

Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi.

2

Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava.

3

Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč