Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 807 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 21 g
Tuky 58 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že je budete chtít vařit a jíst pořád.

Související recepty

Suroviny

nudle 250 g
široké čerstvých (viz Něco navíc)
slanina 100 g
nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
zakysaná smetana 250 ml
tvaroh 250 g
jemný drobivý
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika uzená 1 ČL
na posypání

1 Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi.

2 Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava.

3 Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...
  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...

Obchod Apetit