Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že je budete chtít vařit a jíst pořád.
Suroviny
nudle
250
g
široké čerstvých (viz Něco navíc)
slanina
100
g
nakrájené na kostičky
česnek
1
stroužek
nakrájený nadrobno
zakysaná smetana
250
ml
tvaroh
250
g
jemný drobivý
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá uzená
1
ČL
na posypání
Postup
1
Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi.
2
Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava.
3
Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 5. díl: Dejte šanci skromné kuchyni ze Skandinávie či Indie(9 receptů )