Čerstvý tuňák, to je luxus, jaký se na talíři hned tak nevidí. Dopřejte si ho klidně i ve všední den.
Suroviny
lilek
1
ks
na tenké plátky
sůl
tuňák
300
g
čerstvý, na kostky
pomerančová šťáva
z jendoho pomeranče
pažitka
2
PL
nasekaná
z poloviny pomeranče, na nudličky
olivový olej
sezamová semínka
2
PL
bucatini
320
g
uvařené al dente
Postup
1
Nakrájejte velký lilek na tenké plátky, osolte a nechte 30 minut vypotit. Mezitím marinujte na kostky nakrájeného čerstvého tuňáka (300 g) ve šťávě z jednoho pomeranče se 2 lžícemi nasekané pažitky. Nudličky kůry z 1/2 pomeranče spařte vroucí vodou.
2
Opláchnuté a osušené plátky lilku osmažte dozlatova a osušte papírovou utěrkou. Okapaného a osoleného tuňáka opékejte 3 minuty na olivovém oleji s pomerančovou kůrou a 2 lžícemi sezamových semínek. Promíchejte s těstovinami a s lilkem a opepřete.