Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bucatini s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 240 g
Tuky 41 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvý tuňák, to je luxus, jaký se na talíři hned tak nevidí. Dopřejte si ho klidně i ve všední den.

Suroviny

lilek 1 ks
na tenké plátky
sůl
tuňák 300 g
čerstvý, na kostky
pomerančová šťáva
z jendoho pomeranče
pažitka 2 PL
nasekaná
z poloviny pomeranče, na nudličky
olivový olej
sezamová semínka 2 PL
bucatini 320 g
uvařené al dente

Postup

1

Nakrájejte velký lilek na tenké plátky, osolte a nechte 30 minut vypotit. Mezitím marinujte na kostky nakrájeného čerstvého tuňáka (300 g) ve šťávě z jednoho pomeranče se 2 lžícemi nasekané pažitky. Nudličky kůry z 1/2 pomeranče spařte vroucí vodou.

2

Opláchnuté a osušené plátky lilku osmažte dozlatova a osušte papírovou utěrkou. Okapaného a osoleného tuňáka opékejte 3 minuty na olivovém oleji s pomerančovou kůrou a 2 lžícemi sezamových semínek. Promíchejte s těstovinami a s lilkem a opepřete.

Apetit magazín