
Kořeněné rybí plátky s rýží
Tuhle indickou specialitu zvládne i začátečník, za půl hodiny!
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2½ lžičky mletého sušeného koriandru
- 2½ lžičky drceného chilli koření
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžičky soli
- 5–6 lžic limetové nebo citronové šťávy
- 4 steaky z bělomasé mořské ryby (žraločí steaky či rejnok, běžně k mání mražené)
- rostlinný olej na smažení
- rýže basmati jako příloha
- skrojky limety nebo citronu k podávání
Příprava jídla
Koriandr, chilli koření, kurkumu, kmín, sůl a citrusovou šťávu promíchejte s asi 6 lžícemi vody, aby vznikla hustá, poměrně slaná kašička. Potřete jí rybí steaky po obou stranách a nechte aspoň čtvrt hodiny stranou.
Silnostěnnou nepřilnavou pánev potřete olejem a rozehřejte na středním plameni. Zprudka opečte steaky a hned podávejte s rýží a skrojky citrusu.
Přidat komentář