Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné rybí plátky s rýží

Tuhle indickou specialitu zvládne i začátečník, za půl hodiny!

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Indická

Ingredience

    • 2½ lžičky mletého sušeného koriandru
    • 2½ lžičky drceného chilli koření
    • ½ lžičky mleté kurkumy
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 2 lžičky soli
    • 5–6 lžic limetové nebo citronové šťávy
    • 4 steaky z bělomasé mořské ryby (žraločí steaky či rejnok, běžně k mání mražené)
    • rostlinný olej na smažení
    • rýže basmati jako příloha
    • skrojky limety nebo citronu k podávání

Příprava jídla

Koriandr, chilli koření, kurkumu, kmín, sůl a citrusovou šťávu promíchejte s asi 6 lžícemi vody, aby vznikla hustá, poměrně slaná kašička. Potřete jí rybí steaky po obou stranách a nechte aspoň čtvrt hodiny stranou.

Silnostěnnou nepřilnavou pánev potřete olejem a rozehřejte na středním plameni. Zprudka opečte steaky a hned podávejte s rýží a skrojky citrusu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář