Zapomeňte na kapustové karbanátky ze školní jídelny a naučte se kapustu využívat do teplých i studených salátů – její křehké vnitřní listy stačí jen chvilku povařit či podusit.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
nadrobno
chorizo
50
g
klobása, lze nahradit čabajkou, na kostičky
česnek
1
stroužek
na plátky
paprika mletá uzená
½
ČL
rajče
1
ks
velké, masité, na kostičky
vývar zeleninový
300
g
lze nahradit kuřecím
fazole bílé vařené
400
g
1 konzerva drobných bílých fazolí
kapusta
100
g
na nudličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na rybu
bělomasá ryba
2
filety
pevná bělomasá ryba, 1 filet cca 150-200 g
olivový olej
2
PL
Postup
1
Na oleji opékejte cibuli a chorizo pár minut, až cibule změkne. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Pak přidejte uzenou papriku a rajče, vlijte vývar a vsypte fazole a přiveďte k varu. Přidejte kapustu a vařte 4–5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
2
Rybí filety potřete olejem, osolte, opepřete a na rozpálené grilovací pánvi je opékejte po každé straně 3 minuty. Fazolovou směs s kapustou rozdělte do misek, navrch položte rybí filet a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Volání jara: Zelená síla zimní zeleniny, která probudí tělo dřív, než příroda ožije(26 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
Komentáře
Jednoduché, rychlé a chutná to VÝTEČNĚ!