Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s kapustou
Treska s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska s kapustou

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 105 g
Tuky 56 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na kapustové karbanátky ze školní jídelny a naučte se kapustu využívat do teplých i studených salátů – její křehké vnitřní listy stačí jen chvilku povařit či podusit.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
klobása, lze nahradit čabajkou, na kostičky
česnek 1 stroužek
na plátky
paprika mletá uzená ½ ČL
velké, masité, na kostičky
vývar zeleninový 300 g
lze nahradit kuřecím
1 konzerva drobných bílých fazolí
kapusta 100 g
na nudličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na rybu
bělomasá ryba 2 filety
pevná bělomasá ryba, 1 filet cca 150-200 g
olivový olej 2 PL

Postup

1

Na oleji opékejte cibuli a chorizo pár minut, až cibule změkne. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Pak přidejte uzenou papriku a rajče, vlijte vývar a vsypte fazole a přiveďte k varu. Přidejte kapustu a vařte 4–5 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

2

Rybí filety potřete olejem, osolte, opepřete a na rozpálené grilovací pánvi je opékejte po každé straně 3 minuty. Fazolovou směs s kapustou rozdělte do misek, navrch položte rybí filet a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Komentáře

30.12.2017 14:12

Jednoduché, rychlé a chutná to VÝTEČNĚ!

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...