Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený mořský vlk
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 60
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 9 g
Tuky 67 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému rybímu masu stačí k dochucení opravdu málo - pár bylinek, citron a máslo, ve kterém si můžete namáčet bagetku. Pečený mořský vlk je výborný z trouby, ale ještě lepší bude ze zahradního grilu! 

Související recepty

Suroviny

mořský vlk 2 ks
(à 500 g), vykuchaní
změklé
sardelová pasta 1,5 PL
česnek 1 stroužek
utřený
máta 4 snítky
kopr 4 snítky
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
jemně nastrouhaná
olivový olej panenský 1,5 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C a plech, na který se vám vejdou pohodlně obě ryby, vyložte pečicím papírem.

2

Položte na něj ryby a do kůže jim na obou stranách udělejte mělké zářezy.

3

Smíchejte máslo, sardelovou pastu a česnek, směsí potřete ryby a vetřete ji do zářezů. Do břicha ryb rozdělte o něco více než polovinu čerstvých bylinek a kolečka citronu. Ryby zevnitř mírně osolte, navrch opepřete a dejte do trouby péct na 15–20 minut.

4

Ze zbylého kopru a máty otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Dejte do misky, přidejte citronovou kůru a olivový olej podle chuti. Směsí přelijte upečenou rybu a podávejte s bílým pečivem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Doporučujeme recept s videem

Losos s bylinkovou krustou a bylinkovými bramborami

Apetit magazín