Jemnému rybímu masu stačí k dochucení opravdu málo - pár bylinek, citron a máslo, ve kterém si můžete namáčet bagetku. Pečený mořský vlk je výborný z trouby, ale ještě lepší bude ze zahradního grilu!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C a plech, na který se vám vejdou pohodlně obě ryby, vyložte pečicím papírem.
Položte na něj ryby a do kůže jim na obou stranách udělejte mělké zářezy.
Smíchejte máslo, sardelovou pastu a česnek, směsí potřete ryby a vetřete ji do zářezů. Do břicha ryb rozdělte o něco více než polovinu čerstvých bylinek a kolečka citronu. Ryby zevnitř mírně osolte, navrch opepřete a dejte do trouby péct na 15–20 minut.
Ze zbylého kopru a máty otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Dejte do misky, přidejte citronovou kůru a olivový olej podle chuti. Směsí přelijte upečenou rybu a podávejte s bílým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )