Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 60 g
Tuky 109 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc! 

Suroviny

4 ks
filet z mořského vlka ze 2 celých menších
máslo 50 g
tymián snítka
na ozdobení
citron 1 ks
na klínky nakrájený, k podávání
Na nádivku
máslo 1 PL
cibule 1 ks
červená, nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 3 stroužek
drcený
nové koření 1 ČL
mleté
tymián svazek
lístky odhrnuté a nasekané
pepř 1 ČL
mletý, bílý
sůl
mořská
brusinky 50 g
nedoslazované, přepůlené, sušené
Dále na nádivku
jablka 1 ks
červené, neloupané, nastrouhané nahrubo
mandle 100 g
mleté, loupané
citronová štáva 2 PL

1 Na nádivku v pánvi na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Přimíchejte nové koření, tymián, pepř a špetku soli a opékejte ještě 5 minut. Přidejte brusinky, jablko a mandle a míchejte dalších 4–5 minut, až bude směs bez šťávy a lepkavá. Vypněte, přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout. (Lze připravit až 2 dny předem.)

2 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C. Ryby osolte. Na pracovní plochu na pečicí papír položte jeden filet mořského vlka kůží dolů. Pokryjte přiměřenou částí nádivky. Zakryjte druhým filetem kůží nahoru. Svažte provázkem, poklaďte máslem a ozdobte vždy snítkou tymiánu. Zabalte do pečicího papíru a potom do alobalu (alobal by se neměl dotýkat ryby, aby se na něj nepřilepila). Opakujte se zbytkem. (Lze připravit až den předem.)

3 Zabalené ryby rozložte na plech a pečte 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat. Pak opatrně otevřete, každý balíček rozdělte napůl a podávejte se salátem z kapustiček a celerovou kaší a dílky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit