Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc!
Suroviny
Postup
Na nádivku v pánvi na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Přimíchejte nové koření, tymián, pepř a špetku soli a opékejte ještě 5 minut. Přidejte brusinky, jablko a mandle a míchejte dalších 4–5 minut, až bude směs bez šťávy a lepkavá. Vypněte, přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout. (Lze připravit až 2 dny předem.)
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C. Ryby osolte. Na pracovní plochu na pečicí papír položte jeden filet mořského vlka kůží dolů. Pokryjte přiměřenou částí nádivky. Zakryjte druhým filetem kůží nahoru. Svažte provázkem, poklaďte máslem a ozdobte vždy snítkou tymiánu. Zabalte do pečicího papíru a potom do alobalu (alobal by se neměl dotýkat ryby, aby se na něj nepřilepila). Opakujte se zbytkem. (Lze připravit až den předem.)
Zabalené ryby rozložte na plech a pečte 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat. Pak opatrně otevřete, každý balíček rozdělte napůl a podávejte se salátem z kapustiček a celerovou kaší a dílky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 receptů pro barevné a svěží stědrovečerní menu(6 receptů )
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )