Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi
Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 88 g
Tuky 121 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc! 

Suroviny

mořský vlk 4 filety
ze 2 menších mořských vlků
tymián snítka
na ozdobení
na klínky, k podávání
Na nádivku
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
mleté
tymián 1 svazek
lístky odhrnuté a nasekané
pepř bílý ¼ ČL
mletý
sůl mořská
sušené brusinky 50 g
nedoslazované, přepůlené
červené, neloupané, nastrouhané nahrubo
mleté

Postup

1

Na nádivku v pánvi na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Přimíchejte nové koření, tymián, pepř a špetku soli a opékejte ještě 5 minut. Přidejte brusinky, jablko a mandle a míchejte dalších 4–5 minut, až bude směs bez šťávy a lepkavá. Vypněte, přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout. (Lze připravit až 2 dny předem.)

2

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C. Ryby osolte. Na pracovní plochu na pečicí papír položte jeden filet mořského vlka kůží dolů. Pokryjte přiměřenou částí nádivky. Zakryjte druhým filetem kůží nahoru. Svažte provázkem, poklaďte máslem a ozdobte vždy snítkou tymiánu. Zabalte do pečicího papíru a potom do alobalu (alobal by se neměl dotýkat ryby, aby se na něj nepřilepila). Opakujte se zbytkem. (Lze připravit až den předem.)

3

Zabalené ryby rozložte na plech a pečte 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat. Pak opatrně otevřete, každý balíček rozdělte napůl a podávejte se salátem z kapustiček a celerovou kaší a dílky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...