0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 88 g
Tuky 121 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc! 

Suroviny

mořský vlk 4 filety
ze 2 menších mořských vlků
máslo 50 g
tymián snítka
na ozdobení
citron 1 ks
na klínky, k podávání
Na nádivku
máslo 1 PL
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
nové koření ½ ČL
mleté
tymián 1 svazek
lístky odhrnuté a nasekané
pepř bílý ¼ ČL
mletý
sůl mořská
sušené brusinky 50 g
nedoslazované, přepůlené
jablko 1 ks
červené, neloupané, nastrouhané nahrubo
mandle loupané 100 g
mleté
citronová šťáva 2 PL

1 Na nádivku v pánvi na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek asi 4 minuty, až změknou. Přimíchejte nové koření, tymián, pepř a špetku soli a opékejte ještě 5 minut. Přidejte brusinky, jablko a mandle a míchejte dalších 4–5 minut, až bude směs bez šťávy a lepkavá. Vypněte, přidejte citronovou šťávu a nechte vychladnout. (Lze připravit až 2 dny předem.)

2 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C. Ryby osolte. Na pracovní plochu na pečicí papír položte jeden filet mořského vlka kůží dolů. Pokryjte přiměřenou částí nádivky. Zakryjte druhým filetem kůží nahoru. Svažte provázkem, poklaďte máslem a ozdobte vždy snítkou tymiánu. Zabalte do pečicího papíru a potom do alobalu (alobal by se neměl dotýkat ryby, aby se na něj nepřilepila). Opakujte se zbytkem. (Lze připravit až den předem.)

3 Zabalené ryby rozložte na plech a pečte 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat. Pak opatrně otevřete, každý balíček rozdělte napůl a podávejte se salátem z kapustiček a celerovou kaší a dílky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč