Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karibský svatební dort

Voní sladkými dálkami a zároveň splňuje všechno, co čekáte od dokonalého svatebního dortu.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 30
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Dort Ostatní

Ingredience

    • 250 ml podmáslí
    • 4 rovné lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička soli
    • 500 g másla + na vymazání formy
    • 600 g krupicového cukru
    • 2 sáčky vanilinového cukru
    • 10 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    • 440 g hladké mouky
    • 300 g kompotového ananasu, slitého a nakrájeného nadrobno
    • 200 g strouhaného kokosu
    • krém z receptu na kopretinové košíčky
    • jedlé květy na ozdobu

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtvercovou formu o rozměrech cca 40 × 40 cm zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte podmáslí, kypřicí prášek a sůl.

V jiné velké míse utřete máslo s krupicovým cukrem. Po pěti minutách šlehání postupně přidejte žloutky a připravenou mouku s podmáslím. Bílky s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně je přimíchejte k těstu. Na závěr přisypte nasekaný ananas a kokos.

Přesuňte do formy a pečte asi 90 minut. Hotový dort by měl být zlatavý a špejle by měla zůstat po vytažení čistá. Nechte dort zchladnout a mezitím připravte krém podle uvedeného receptu. Dort potřete krémem a ozdobte jedlými květy.

NĚCO NAVÍC: My jsme dort ozdobili jedlými orchidejemi, ale výběr záleží jen a jen na vás. Krásně se vyjímají i například růže, heřmánek, sedmikrásky, levandule, měsíček, mečíky, macešky…

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kopretinové košíčky

Marcipánovo-višňové kuličky

Sušenky od srdce

‚Dort‘ z karamelových větrníků

REKLAMA

Přidat komentář