0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 24 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10295 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 1018 g
Tuky 592 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.

Suroviny

máslo 375 g
krupicový cukr 330 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 370 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na vanilkovou polevu
moučkový cukr 250 g
vanilkový cukr 2 bal
máslo 250 g
studené, nakrájené

1 Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.

2 Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.

3 Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.

4 Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč