Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné 24 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10295 kcal
Bílkoviny 179 g
Cukr 1018 g
Tuky 592 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.

Suroviny

máslo 375 g
krupicový cukr 330 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 370 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na vanilkovou polevu
bílek 5 ks
moučkový cukr 250 g
vanilkový cukr 2 bal
máslo 250 g
studené, nakrájené

Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.

Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.

Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.

Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit