Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné 24 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10295 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 1018 g
Tuky 592 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.

Suroviny

máslo 375 g
krupicový cukr 330 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 370 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na vanilkovou polevu
bílek 5 ks
moučkový cukr 250 g
vanilkový cukr 2 bal
máslo 250 g
studené, nakrájené

Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.

Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.

Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.

Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit