Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.
Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.
Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.
Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).