Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 24 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10295 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 1018 g
Tuky 592 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipné a rychlé sladké svatební pohoštění. Náš krém s bílky je, na rozdíl od klasického, čistě máslového, krásně bílý a hladký – jako svatební šaty.

Suroviny

máslo 375 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Na vanilkovou polevu
máslo 250 g
studené, nakrájené

Postup

1

Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Máslo, krupicový cukr a vanilkovou esenci dejte do velké mísy a elektrickým ručním mixérem z nich ušlehejte nadýchanou pěnu. Pak postupně přidávejte vejce a opět vše důkladně šlehejte. Nakonec do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a těsto dobře promíchejte.

2

Dvě formy na dvanáct muffinů zlehka vyložte papírovými košíčky. Rozdělte do nich těsto a pečte asi pětatřicet minut, aby byly košíčky zlatavé a propečené – vyzkoušejte to zapíchnutou špejlí. Hotové košíčky nechte chladnout v plechu a mezitím připravte vanilkovou polevu.

3

Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání – zhruba po deseti minutách budete mít hladkou a krémovou polevu.

4

Polevou potřete košíčky, dílo ozdobte květy kopretin a uchovejte v chladu (raději ve spíži než v lednici).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...