0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 30

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11694 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 1156 g
Tuky 665 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní sladkými dálkami a zároveň splňuje všechno, co čekáte od dokonalého svatebního dortu.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
sůl 1 ČL
máslo 500 g
na vymaání formy
krupicový cukr 600 g
vanilkový cukr 2 bal
vejce 10 ks
bílky a žloutky zvlášť
mouka pšeničná hladká 440 g
ananas 300 g
kompotovaný, slitý a nakrájený nadrobno
kokos 200 g
strouhaný
krém z receptu na kopretinové košíčky, odkaz najdete v postupu
jedlé květy
na ozdobu

1 Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtvercovou formu o rozměrech cca 40 × 40 cm zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte podmáslí, kypřicí prášek a sůl.

2 V jiné velké míse utřete máslo s krupicovým cukrem. Po pěti minutách šlehání postupně přidejte žloutky a připravenou mouku s podmáslím. Bílky s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně je přimíchejte k těstu. Na závěr přisypte nasekaný ananas a kokos.

3 Přesuňte do formy a pečte asi 90 minut. Hotový dort by měl být zlatavý a špejle by měla zůstat po vytažení čistá. Nechte dort zchladnout a mezitím připravte krém podle receptu na kopretinové košíčky. Dort potřete krémem a ozdobte jedlými květy.

NĚCO NAVÍC
My jsme dort ozdobili jedlými orchidejemi, ale výběr záleží jen a jen na vás. Krásně se vyjímají i například růže, heřmánek, sedmikrásky, levandule, měsíček, mečíky, macešky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč