Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 30

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11694 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 1156 g
Tuky 665 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní sladkými dálkami a zároveň splňuje všechno, co čekáte od dokonalého svatebního dortu.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
sůl 1 ČL
máslo 500 g
na vymaání formy
vejce 10 ks
bílky a žloutky zvlášť
ananas 300 g
kompotovaný, slitý a nakrájený nadrobno
kokos 200 g
strouhaný
krém z receptu na kopretinové košíčky, odkaz najdete v postupu
jedlé květy
na ozdobu

Postup

1

Rozpalte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtvercovou formu o rozměrech cca 40 × 40 cm zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte podmáslí, kypřicí prášek a sůl.

2

V jiné velké míse utřete máslo s krupicovým cukrem. Po pěti minutách šlehání postupně přidejte žloutky a připravenou mouku s podmáslím. Bílky s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně je přimíchejte k těstu. Na závěr přisypte nasekaný ananas a kokos.

3

Přesuňte do formy a pečte asi 90 minut. Hotový dort by měl být zlatavý a špejle by měla zůstat po vytažení čistá. Nechte dort zchladnout a mezitím připravte krém podle receptu na kopretinové košíčky. Dort potřete krémem a ozdobte jedlými květy.

NĚCO NAVÍC
My jsme dort ozdobili jedlými orchidejemi, ale výběr záleží jen a jen na vás. Krásně se vyjímají i například růže, heřmánek, sedmikrásky, levandule, měsíček, mečíky, macešky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...