Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na tymiánu

Dobré a lehké jídlo pod heslem ,méně masa, více zeleniny a ryb‘!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-25 minut
P
Omáčka Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 1 vrchovatá lžička přírodního cukru
    • odrhnuté lístky z pár snítek čerstvého tymiánu nebo 1–2 lžičky sušeného
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 4 filety z bělomasé ryby (třeba z pangase či tresky)
    • vařené nebo pečené brambory k podávání
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut.

Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

NECO NAVÍC: Rajčatovou omáčku k rybě si můžete připravit i den dopředu, zchladit a pak uchovat v lednici. V den D už ji stačí jen ohřát.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehce a zdravě

Přidat komentář