Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkový salát s kuskusem

Je nenáročný na přípravu a skvělý na teplé dny – jako lehký oběd i večeře.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 velký lilek, nakrájený na centimetr silná kolečka
    • 3–4 lžíce olivového oleje
    • 150 g kuskusu
    • 250 ml horkého zeleninového vývaru (i z kostky)
    • 200 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • hrst čerstvých mátových lístků, nahrubo nasekaných
    • 100 g pevného čerstvého kozího sýra, na kostky
    • šťáva z ½ citronu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Rozpalte gril či troubu. Lilek naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete jednou až dvěma lžícemi oleje, osolte a opepřete. Pečte zhruba 15 minut, v polovině otočte a potřete lžící oleje. Výsledný lilek by měl být měkký a dohněda.

Mezitím vsypte kuskus do mísy, zalijte vývarem a zakryjte. Nechte 10 minut stát, občas ode dna promíchejte. Smíchejte rajčátka, mátu, sýr a zbývající olej. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte do něj lilky, rajčatovou směs a šťávu z citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehce a zdravě

Komentáře

Obrazek uzivatele
jednoduchy a skvely, aj bez syra
Obrazek uzivatele
Kombinace kozího sýra, máty a rajčátek nemá chybu!
Obrazek uzivatele
Já přidávám místo kozího sýra (doma by m i ho nikdo nejedl) rozdrobený feta sýr, nebo sýr balkánského typu.

Přidat komentář