Lilkový salát s kuskusem

Lilkový salát s kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 122 g
Tuky 65 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je nenáročný na přípravu a skvělý na teplé dny – jako lehký oběd i večeře.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na centimetr silná kolečka
olivový olej 3 PL
kuskus 150 g
vývar zeleninový 250 ml
rajčata 200 g
třešňová, rozpůlená
hrst
lmáta lístky, čerstvé, nahrubo nasekané
kozí sýr 100 g
čerstvý, na kostky
citronová štáva
z půlky citronu
sůl
pepř

Rozpalte gril či troubu. Lilek naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete jednou až dvěma lžícemi oleje, osolte a opepřete. Pečte zhruba 15 minut, v polovině otočte a potřete lžící oleje. Výsledný lilek by měl být měkký a dohněda.

Mezitím vsypte kuskus do mísy, zalijte vývarem a zakryjte. Nechte 10 minut stát, občas ode dna promíchejte. Smíchejte rajčátka, mátu, sýr a zbývající olej. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte do něj lilky, rajčatovou směs a šťávu z citronu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit