Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkový salát s kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 122 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je nenáročný na přípravu a skvělý na teplé dny – jako lehký oběd i večeře.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na 1cm kolečka
olivový olej 4 PL
kuskus 150 g
vývar zeleninový 250 ml
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
máta 1 hrst
lístků
čerstvý, na kostky
z půlky citronu
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte gril či troubu. Lilek naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete jednou až dvěma lžícemi oleje, osolte a opepřete. Pečte zhruba 15 minut, v polovině otočte a potřete lžící oleje. Výsledný lilek by měl být měkký a dohněda.

 

2

Mezitím vsypte kuskus do mísy, zalijte vývarem a zakryjte. Nechte 10 minut stát, občas ode dna promíchejte. Smíchejte rajčátka, mátu, sýr a zbývající olej. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte do něj lilky, rajčatovou směs a šťávu z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

05.08.2009 17:02
Já přidávám místo kozího sýra (doma by m i ho nikdo nejedl) rozdrobený feta sýr, nebo sýr balkánského typu.
07.05.2009 11:59
Kombinace kozího sýra, máty a rajčátek nemá chybu!
25.04.2009 21:38
jednoduchy a skvely, aj bez syra

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...