0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkový salát s kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 122 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je nenáročný na přípravu a skvělý na teplé dny – jako lehký oběd i večeře.

Suroviny

lilek 1 ks
nakrájený na 1cm kolečka
olivový olej 4 PL
kuskus 150 g
vývar zeleninový 250 ml
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
máta 1 hrst
lístků
čerstvý, na kostky
citronová šťáva
z půlky citronu
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte gril či troubu. Lilek naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete jednou až dvěma lžícemi oleje, osolte a opepřete. Pečte zhruba 15 minut, v polovině otočte a potřete lžící oleje. Výsledný lilek by měl být měkký a dohněda.

 

2

Mezitím vsypte kuskus do mísy, zalijte vývarem a zakryjte. Nechte 10 minut stát, občas ode dna promíchejte. Smíchejte rajčátka, mátu, sýr a zbývající olej. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte do něj lilky, rajčatovou směs a šťávu z citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Andrea Turoková

jednoduchy a skvely, aj bez syra

Monika Čepelková

Kombinace kozího sýra, máty a rajčátek nemá chybu!

Ivana Bělinová

Já přidávám místo kozího sýra (doma by m i ho nikdo nejedl) rozdrobený feta sýr, nebo sýr balkánského typu.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč