Pikantní špejle v thajském stylu mohou posloužit i jako základ stylového menu.
Suroviny
krevety
32
ks
velké
brambory
4
ks
drobnější, rozčtvrcené a vařené v páře
cibule červená
2
ks
větší, nakrájená na klínky
papriková pasta
60
ml
pálivá
olivový olej
sůl
rýže vařená
k podávání
satay omáčka, k podávání, viz něco navíc
Postup
1
Na 8 špejlí napíchejte 32 velkých krevet, 4 drobnější brambory, rozčtvrcené a vařené v páře, a 2 větší červené cibule, nakrájené na klínky. Dejte na talíř, potřete 60 ml pálivé paprikové pasty. Zakápněte olivovým olejem. Za občasného otáčení pečte 5–6 minut, aby se krevety propekly a cibule zhnědla.
2
Podle chuti osolte a podávejte s vařenou rýží a satay omáčkou (viz něco navíc).
NĚCO NAVÍC: Omáčku můžete smíchat z kokosového mléka, mletých arašídů, sezamové a kari pasty a cukru. K dostání je např. ve vybraných Kauflandech.