
Špíz chorizo & sýr
Tyhle špízy se hodí nejen na grilování ven, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Vydání: 2008/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 biocitron
- 15 g hladkolisté petržele
- 2 stroužky
- 460 g choriza (nebo čabajky)
- 350 g sýra (halumi, hruda, oštěpek, mozzarella…)
- 24 zelených oliv
- olivový olej na potření
Příprava jídla
1 Smíchejte 2 lžičky jemně strouhané citronové kůry (použijte biocitron nebo jiný chemicky neošetřený), 15 g hladkolisté petržele, nasekané, a 2 stroužky česneku, jemně nasekané. Dejte stranou
2 Na 8 špejlí napíchejte nakrájených a lehce opečených 460 g choriza nebo čabajky a 350 g sýra (halumi, hruda, oštěpek, mozzarella…). Proložte 24 zelenými olivami plněnými papričkou a potřete 2 lžícemi olivového oleje. Opékejte 2–3 minuty, dohněda. Jezte s aromatickou petrželovou směsí.
Přidat komentář