Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledový jahodový jogurt

Vysoce osvěžující nápoj a pohár v jednom vyžaduje pouhou čtvrthodinu vašeho času na přípravu, všechno ostatní už je na mrazáku.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Mražení: 3-4 hodiny
P
Nápoj Ostatní

Ingredience

    • 520 g jogurtu s vanilkovou příchutí nebo bílého se lžičkou vanilkového aromatu
    • 500 g jahod
    • 110 g cukru krupice
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 litr mléka k podávání

Příprava jídla

Jogurt dejte do tvořítek na led a vložte do mrazáku na 3–4 hodiny nebo dokud neztuhne. Jahody, cukr a citronovou šťávu smíchejte v kastrůlku a na nejmenším plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vařte dvě minuty nebo dokud jahody nezměknou. Odstavte z ohně, rozmačkejte na hladkou hmotu a nechte vychladnout. Pak servírujte: jogurtové kostky ve tvořítku či míse, mléko a jahodové pyré v konvičkách. Do každé skleničky patří zhruba 2 centimetry pyré, 2–3 kostky jogurtu, to vše zalité mlékem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami

Malinové semifreddo

Borůvkové koláčky

Pečený ovocný krém

Borůvkovo-ostružinová Pavlova s růžovou vodou

REKLAMA

Přidat komentář