Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 94 g
Tuky 11 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smoothie nemusí být jen dobře namixovaný koktejl plný živin a vitaminů, který vypijete a jdete. Zkuste si jej někdy nalít do sklenice, pěkně navrstvit, ozdobit čerstvým ovocem a dalšími ingrediencemi, které jste do něj dali. Smoothie totiž klidně může být i na lžičku!

Související recepty

Suroviny

hustý
jahody 2 hrnky
zralý
Doplňky
kiwi 1 ks
na plátky
klíčky
ředvičky
kustovnice 1 PL
goji
sezamová semínka 1 ČL

Postup

1

Ovoce rozmixujte s kustovnicí čínskou a sezamovými semínky na husté pyré. Pokud chcete, přilijte při mixování trochu vody.

2

Na stěny sklenice přitiskněte plátky kiwi, do sklenic rozdělte většinu jogurtu a vlijte ovocné pyré. Ozdobte zbylým jogurtem, plátky kiwi a klíčky ředkvičky.

NĚCO NAVÍC
V létě použijte čerstvé ovoce, v zimě klidně sáhněte po mraženém, smoothie bude pak mít krémovitější konzistenci.

DALŠÍ MOŽNOSTI

Místo jogurtu můžete přidat vodu (pokud přidáte led, bude smoothie hustší.), ovocnou či zeleninovou šťávu (nejlepší je čerstvě vylisovaná), mléko, kefír či podmáslí. Snažte se vždy kombinovat méně sladké ovoce s tím s vyšším obsahem cukru. Jahody, maliny, ostružiny, brusinky obsahují cukru málo, na rozdíl třeba od banánů, borůvek či manga.
Dokonalé smoothie

PRO TEKUTOST

Ovoce Vybírejte druhy plné vody: pomeranče, mandarinky, šťavnatá jablka, vodní meloun, ananas, jahody... Zelenina Vodu dodá okurka, salát, řapíkatý celer, rajče.

PRO STRUKTURU

Ovoce Banán, mango, hruška, jablko, broskve, nektarinky, meruňky... Zelenina Skvělé je avokádo, které dodá na krémovosti. Pěknou strukturu ale zařídí i mrkev nebo červená řepa.

PRO CHUŤ A VITAMINY

Kiwi má výraznou chuť a hodí se do zelených smoothie se špenátem či kadeřávkem. Limeta dodá nejen na kyselosti, ale zvýrazní i všechny ostatní chutě. Listová zelenina, jako například špenát, mangold či kadeřávek, dodá spoustu cenných látek, které byste jinak museli chroupat v salátu

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín