Smoothie s jogurtem

Smoothie s jogurtem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 94 g
Tuky 11 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smoothie nemusí být jen dobře namixovaný koktejl plný živin a vitaminů, který vypijete a jdete. Zkuste si jej někdy nalít do sklenice, pěkně navrstvit, ozdobit čerstvým ovocem a dalšími ingrediencemi, které jste do něj dali. Smoothie totiž klidně může být i na lžičku!

Suroviny

jogurt bílý 150 g
hustý
jahody 2 hrnky
banány 1 ks
zralý
bobulovité ovoce 1 hrnek
Doplňky
kiwi 1 ks
na plátky
klíčky
ředvičky
kustovnice 1 PL
goji
sezamová semínka 1 ČL

1 Ovoce rozmixujte s kustovnicí čínskou a sezamovými semínky na husté pyré. Pokud chcete, přilijte při mixování trochu vody.

2 Na stěny sklenice přitiskněte plátky kiwi, do sklenic rozdělte většinu jogurtu a vlijte ovocné pyré. Ozdobte zbylým jogurtem, plátky kiwi a klíčky ředkvičky.

NĚCO NAVÍC
V létě použijte čerstvé ovoce, v zimě klidně sáhněte po mraženém, smoothie bude pak mít krémovitější konzistenci.

DALŠÍ MOŽNOSTI

  • Místo jogurtu můžete přidat vodu (pokud přidáte led, bude smoothie hustší.), ovocnou či zeleninovou šťávu (nejlepší je čerstvě vylisovaná), mléko, kefír či podmáslí.
  • Snažte se vždy kombinovat méně sladké ovoce s tím s vyšším obsahem cukru. Jahody, maliny, ostružiny, brusinky obsahují cukru málo, na rozdíl třeba od banánů, borůvek či manga. 
     

Dokonalé smoothie

PRO TEKUTOST

  • Ovoce Vybírejte druhy plné vody: pomeranče, mandarinky, šťavnatá jablka, vodní meloun, ananas, jahody...
  • Zelenina Vodu dodá okurka, salát, řapíkatý celer, rajče.

PRO STRUKTURU

  • Ovoce Banán, mango, hruška, jablko, broskve, nektarinky, meruňky...
  • Zelenina Skvělé je avokádo, které dodá na krémovosti. Pěknou strukturu ale zařídí i mrkev nebo červená řepa.

PRO CHUŤ A VITAMINY

  • Kiwi má výraznou chuť a hodí se do zelených smoothie se špenátem či kadeřávkem.
  • Limeta dodá nejen na kyselosti, ale zvýrazní i všechny ostatní chutě.
  • Listová zelenina, jako například špenát, mangold či kadeřávek, dodá spoustu cenných látek, které byste jinak museli chroupat v salátu

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit