Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 344 g
Tuky 37 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu s hořkosladkým přelivem. Zvládnete to i bez zmrzlinovače!

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 200 g
Na medovo-grepový přeliv
růžový, oloupaný
med 4 PL
máta
lístky, k podávání

Postup

1

Dejte cukr do mísy, pak do ní vyškrabejte semínka z podélně rozpůleného vanilkového lusku. Vmíchejte jogurt a počkejte, až se cukr rozpustí. Přesuňte do zmrzlinovače. Pokud nemáte přístroj, dejte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte ji na 4–6 hodin do mrazničky a každou hodinu promíchejte lžící.

2

Potáhněte potravinářskou fólií formu na biskupský chlebíček a částečně ztuhlou zmrzlinu do ní přesuňte.

3

Rozkrájejte grep na kousky a zlehka z nich vymačkejte šťávu, měli byste získat až 200 ml. Zachycenou šťávu asi patnáct až dvacet minut vařte v malém rendlíku s medem tak, aby měla konzistenci sirupu. Zamíchejte vymačkané grepy a nechte vychladnout.

4

Asi deset minut před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku. Nakrájejte ji na plátky a přelijte připraveným sirupem z medu a grepu a ozdobte lístky máty.

Něco navíc: Jogurt můžete zamrazit až týden dopředu, medovo-grepový přeliv připravte maximálně den předem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín