0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem

Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 344 g
Tuky 37 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu s hořkosladkým přelivem. Zvládnete to i bez zmrzlinovače!

Suroviny

třtinový cukr 200 g
vanilkový lusk 1 ks
jogurt bílý 1 kg
Na medovo-grepový přeliv
grapefruit 3 ks
růžový, oloupaný
med 4 PL
máta
lístky, k podávání

1 Dejte cukr do mísy, pak do ní vyškrabejte semínka z podélně rozpůleného vanilkového lusku. Vmíchejte jogurt a počkejte, až se cukr rozpustí. Přesuňte do zmrzlinovače. Pokud nemáte přístroj, dejte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte ji na 4–6 hodin do mrazničky a každou hodinu promíchejte lžící.

2 Potáhněte potravinářskou fólií formu na biskupský chlebíček a částečně ztuhlou zmrzlinu do ní přesuňte.

3 Rozkrájejte grep na kousky a zlehka z nich vymačkejte šťávu, měli byste získat až 200 ml. Zachycenou šťávu asi patnáct až dvacet minut vařte v malém rendlíku s medem tak, aby měla konzistenci sirupu. Zamíchejte vymačkané grepy a nechte vychladnout.

4 Asi deset minut před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku. Nakrájejte ji na plátky a přelijte připraveným sirupem z medu a grepu a ozdobte lístky máty.

Něco navíc: Jogurt můžete zamrazit až týden dopředu, medovo-grepový přeliv připravte maximálně den předem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit