Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu s hořkosladkým přelivem. Zvládnete to i bez zmrzlinovače!
Suroviny
Postup
Dejte cukr do mísy, pak do ní vyškrabejte semínka z podélně rozpůleného vanilkového lusku. Vmíchejte jogurt a počkejte, až se cukr rozpustí. Přesuňte do zmrzlinovače. Pokud nemáte přístroj, dejte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte ji na 4–6 hodin do mrazničky a každou hodinu promíchejte lžící.
Potáhněte potravinářskou fólií formu na biskupský chlebíček a částečně ztuhlou zmrzlinu do ní přesuňte.
Rozkrájejte grep na kousky a zlehka z nich vymačkejte šťávu, měli byste získat až 200 ml. Zachycenou šťávu asi patnáct až dvacet minut vařte v malém rendlíku s medem tak, aby měla konzistenci sirupu. Zamíchejte vymačkané grepy a nechte vychladnout.
Asi deset minut před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku. Nakrájejte ji na plátky a přelijte připraveným sirupem z medu a grepu a ozdobte lístky máty.
Něco navíc: Jogurt můžete zamrazit až týden dopředu, medovo-grepový přeliv připravte maximálně den předem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party u grilu: Recepty pro zahradní barbecue party(7 receptů )