Jahodovo-banánový koktejl

Jahodovo-banánový koktejl
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodovo-banánový koktejl

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Na 2–3 sklenky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 727 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 61 g
Tuky 50 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle chladivá slast ve skleničce vám připomene slávu mléčných barů. Jahodovo-banánový koktejl s čepicí šlehačky a prohovaným brčkem vás bleskově přenese do dětství...

Suroviny

jahody 200 g
co nejzralejší + 2–3 drobné hezké na ozdobení
banány 2 ks
oloupané, nakrájené na plátky a zmražené
citronová štáva 1 ČL
mléko
podle potřeby
moučkový cukr
nebo med na případné doslazení
smetana ke šlehání 150 ml

Postup

1

Odstopkované jahody a zmražené plátky banánů vložte do výkonného mixéru, zakapejte citronovou šťávu a promixujte dohladka. V případě potřeby dořeďte mlékem a doslaďte moučkovým cukrem či medem.

2

Smetanu vyšlehejte do měkkých špiček.

3

Koktejl ihned rozlijte do vyšších sklenic, ozdobte šlehačkou a jahodami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit