Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

Medailonky osmažené ,po čínsku‘ s hromadou svěží zeleniny, krásně ovoněné kořením – to je lahůdka nejen pro ,dietní‘ dny.

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 200 g jasmínové rýže či  rýže basmati
    • 2 lžíce oleje
    • 500 g vepřové panenky,  nakrájené na tenké proužky
    • 2 svazky očištěné a nakrájené jarní cibulky
    • 350 g brokolice, nalámané na velikost sousta
    • 6 nakrájených kusů celerové nati
    • několik vnitřních listů čínského zelí, natrhaných na kousky
    • 4 lžíce nasekaného koriandru či celerové natě
    • šťávu a jemně strouhanou kůru z jedné limetky nebo citronu
    • trochu chilli (lze vynechat)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Rýži vařte v osolené vodě (pozor, rýže může hodně nabýt na objemu, až o sto procent!) asi dvanáct minut.

2. Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí
a nechte ho ovadnout.

3. Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1823 kJ, 38 g bílkovin, 46 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených tuků, 4 g vlákniny a 0,78 g soli.
Pikantní hovězí se zeleninou: Místo vepřového prostě použijte proužky hovězího.

Obměny:
Kořeněné vepřové s mladou  kukuřicí a houbami: Vyzkoušejte jiné druhy zeleniny (třeba mladou kukuřici, mrkev, nastrouhané zelí), případně houby.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.73
Obrazek uzivatele
třeba pro isnpiraci

Přidat komentář