Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česneková chilli marináda

Pikantní voňavá marináda, která ladí ke kuřeti, ale také třeba k vepřovému.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 30 minut
PT30M
Marináda Asijská

Ingredience

    • 2 lžičky hrubě drceného chilli
    • ½ lžičky uzené papriky (viz Něco navíc)
    • 60 ml červeného vinného octa
    • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
    • 60 ml citronové šťávy
    • hrst nasekané petrželky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 125 ml olivového oleje
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička čerstvě mletého pepře
    • 4 čtvrtky kuřete, celkem o váze 2 kg

Příprava jídla

Chilli, papriku, vinný ocet, citronovou kůru a šťávu, petrželku, česnek, sůl a pepř dobře promíchejte v míse (neměla by být kovová). Zalijte olejem a do mísy vložte kuřecí čtvrtky. Protřepte, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

Na grilu nebo na grilovací pánvi grilujte postupně 10–15 minut po každé straně, až bude maso propečené.

NĚCO NAVÍC

UZENÁ PAPRIKA neboli pimentón dodá masu lahodnou kouřovou příchuť. Koupit ji můžete třeba na www.koreni.cz, www.levnekoreni.cz, www.spanelskedelikatesy.cz kolem 55 Kč/100 g. Lze ji nahradit běžně dostupnými konzervovanými chipotle papričkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pepřovo-křenová marináda

Balzamikovo-kaparová marináda

Grilovaná žebírka

REKLAMA

Přidat komentář