0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 fantastických marinád

marináda
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Marinování svědčí nejen masu na gril. Před grilováním marinádu nechte okapat a odolejte pokušení použít ji k potírání.

Bazalka + chilli
65 ml bílého vína, 1 rozpůlenou a očištěnou dlouhou červenou chilli papričku, 1 vrchovatou lžíci nasekané bazalky, 40 ml olivového oleje a 2 lžičky hrubozrnné hořčice smíchejte v misce. Úžasná marináda na krevety a mořské plody – třeba chobotničky.

Citron + oregano
V nekovové nádobě promíchejte 85 ml olivového oleje, mořskou sůl, drcený černý pepř, 2 pokrájené stroužky česneku, 125 ml citronové šťávy, 2 vrchovaté lžíce lístků oregana a 2 kousky citronové kůry (ideální je bio nebo jiná, chemicky neošetřená). Ideální partner pro kuřecí nebo jehněčí maso.

Červené víno
Smíchejte 250 ml červeného vína, 125 ml olivového oleje, 1 lžičku černého pepře, 1 bobkový list, 3 snítky tymiánu a 1 lžičku přírodního cukru ve skleněné či porcelánové  misce. Výborně se hodí na steaky ze svíčkové a z roštěnce.

Limeta a sezam
Prošlehejte 65 ml limetové šťávy, 40 ml slunečnicového oleje, 1 lžičku wasabi a ¼ lžičky sezamového oleje v nekovové nádobě. Skvělá ke kuřeti.

Balzamiková
Smíchejte 65 ml olivového oleje, 65 ml balzamikového octa, 2 snítky rozmarýnu, 1 lžíci přírodního cukru a 4 oloupané a rozpůlené stroužky česneku v nekovové nádobě. Báječná k vepřovému.

Související články

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril
  • Tipy a triky

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Každý druh masa má svá specifika, je dobré také vědět, které části se na grilování hodí a které si raději připravit v hrnci. Pro intenzivnějších chuť a gurmánský zážitek doporučujeme maso 1 až 3 dny před zažehnutím grilu připravit a naložit...
Jak na marinování kuřecího masa?
  • Zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit