0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2840 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 213 g
Tuky 128 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso mleté 750 g
slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 300 ml
rajčatový protlak 1 PL
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
pepř
Vrchní vrstva
brambory 750 g
na kousky
máslo 30 g
mléko 2 PL
horké
125 g
zralý čedar strouhaný
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer, mrkev a 3 minuty opékáme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně opékáme. Přidáme mouku, dobře promícháme a zahříváme 1 minutu. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, worcesterskouu omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání dusíme. Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme doměkka brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr. Do 4 žáruvzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě ji dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200°C (plyn 6). Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená. Ihned podáváme.
Autor: bastet.pce

Obchod Apetit