Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mleté hovězí maso zapečené v bramborové kaši

Popis receptu: 
Výborná chuť mletého masa a br kaše
Autor: Michaela Krejcárková
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    750g mletého hovězího masa 2 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule, nasekaná nadrobno 1 řapík celeru nasekaný nadrobno, 1 velká mrkev nakrájená nadrobno 2 kávové lžičky hladké mouky 300 ml hovězího vývaru 1 polévková lžíce rajského protlaku 2 lžíce worcesterské omáčky sůl pepř Vrchní vrstva 750g brambornakrájených na kousky 30g másla 2-3 lžíce horkého mléka 125g strouhaného zralého čedaru

Příprava jídla

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme cibuli, celer, mrkev a 3 minuty opékáme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně opékáme. Přidáme mouku, dobře promícháme a zahříváme 1 minutu. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, worcesterskouu omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání dusíme. Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme doměkka brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr. Do 4 žáruvzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě ji dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200°C (plyn 6). Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená. Ihned podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář