0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Tortilly s kukuřicí a špenátem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6223 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 742 g
Tuky 261 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!

Suroviny

tortilla 12 ks
velké
Na náplň
rostlinný olej 2 PL
+ na vytření pekáčku, potření alobalu
cibule 1 ks
velká, nakrájená
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
feferonky 5 ks
naložené, pokrájené
chilli sušené 2 ČL
kukuřice 1 konzerva
velká
špenát 1 bal
sekaný, mražený-povolený
zakysaná smetana 300 ml
sýr 200 g
typu čedar, strouhaný
Na dohucení
sůl 0.5 ČL
Na doplnění
salsa 180 g
verde (zelená omáčka), lze nahradit avokádovým guacamole
koriandr čerstvý 1 hrst
jemně nasekaný

1 Mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a tu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vymastěte, stejně jako jednu stranu alobalu na překrytí pekáče.

2 Olej rozehřejte v pánvi na středně silném plameni. Vsypte cibuli a smažte, až zesklovatí, asi čtyři minuty. Přidejte maso, dobře promíchejte a opékejte zhruba čtvrt hodiny. Během opékání do něj vmíchejte feferonky a chilli. Stáhněte z ohně a vmíchejte špenát, kukuřici, polovinu zakysané smetany i sýra a sůl.

3 Tortilly zabalte do vlhkého ubrousku, vložte do mikrovlnky a zahřívejte asi minutu na nejvyšší stupeň, až se placky prohřejí a půjdou snadno rolovat. Přikryjte je utěrkou, aby zůstaly teplé, a vždy, když jednu placku odeberete, ostatní opět přikryjte. Doprostřed každé tortilly navršte trochu náplně a placku stočte do kornoutku. Tortilly pokládejte těsně vedle sebe do pekáčku švem dolů, ale můžete z nich i vytvarovat ‚kytku‘, tedy klást je do formy nastojato. Těsně překryjte alobalem a pečte asi půl hodiny.

4 Omáčku a zbylou smetanu promíchejte, potřete placky a vše posypte zbylým sýrem a koriandrem. Nepřikryté vraťte do trouby a pečte deset minut, až se sýr rozteče a začne bublat. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Anonym

Opravdu výborná kombinace, velmi jsme si pochutnali. Pro příště bych jen zkusila smíchat špenát s omáčkou, aby v tortile nebyly dvě oddělené náplně.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit