Tortilly s kukuřicí a špenátem

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5857 kcal
Bílkoviny 227 g
Cukr 701 g
Tuky 234 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!

Suroviny

tortilla 12 ks
velká
Na náplň
rostlinný olej 2 PL
ˇ+ na vytření pekáčku, potření alobalu
cibule 1 ks
velká, nakrájená
hovězí maso mleté 300 g
směs
ks
feferonka naložené, pokrájené
chilli sušené 2 ČL
kukuřice 1 konzerva
velká
špenát 1 bal
sekaný, mražený-povolený
zakysaná smetana 300 ml
sýr 200 g
typu čedar, strouhaný
Na dohucení
sůl 0.5 ČL
Na doplnění
salsa 180 g
verde (zelená omáčka), lze nahradit avokádovým guacamole
koriandr hrst
jemně nasekaný

1. Mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a tu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vymastěte, stejně jako jednu stranu alobalu na překrytí pekáče.

2. Olej rozehřejte v pánvi na středně silném plameni. Vsypte cibuli a smažte, až zesklovatí, asi čtyři minuty. Přidejte maso, dobře promíchejte a opékejte zhruba čtvrt hodiny. Během opékání do něj vmíchejte feferonky a chilli. Stáhněte z ohně a vmíchejte špenát, kukuřici, polovinu zakysané smetany i sýra a sůl.

3. Tortilly zabalte do vlhkého ubrousku, vložte do mikrovlnky a zahřívejte asi minutu na nejvyšší stupeň, až se placky prohřejí a půjdou snadno rolovat. Přikryjte je utěrkou, aby zůstaly teplé, a vždy, když jednu placku odeberete, ostatní opět přikryjte. Doprostřed každé tortilly navršte trochu náplně a placku stočte do kornoutku. Tortilly pokládejte těsně vedle sebe do pekáčku švem dolů, ale můžete z nich i vytvarovat ‚kytku‘, tedy klást je do formy nastojato. Těsně překryjte alobalem a pečte asi půl hodiny.

4. Omáčku a zbylou smetanu promíchejte, potřete placky a vše posypte zbylým sýrem a koriandrem. Nepřikryté vraťte do trouby a pečte deset minut, až se sýr rozteče a začne bublat. Ihned podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit