Tortilly s kukuřicí a špenátem

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6223 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 742 g
Tuky 261 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!

Suroviny

tortilla 12 ks
velké
Na náplň
rostlinný olej 2 PL
+ na vytření pekáčku, potření alobalu
cibule 1 ks
velká, nakrájená
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 300 g
feferonky 5 ks
naložené, pokrájené
chilli sušené 2 ČL
kukuřice 1 konzerva
velká
špenát 1 bal
sekaný, mražený-povolený
zakysaná smetana 300 ml
sýr 200 g
typu čedar, strouhaný
Na dohucení
sůl 0.5 ČL
Na doplnění
salsa 180 g
verde (zelená omáčka), lze nahradit avokádovým guacamole
koriandr 1 hrst
jemně nasekaný

1 Mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a tu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vymastěte, stejně jako jednu stranu alobalu na překrytí pekáče.

2 Olej rozehřejte v pánvi na středně silném plameni. Vsypte cibuli a smažte, až zesklovatí, asi čtyři minuty. Přidejte maso, dobře promíchejte a opékejte zhruba čtvrt hodiny. Během opékání do něj vmíchejte feferonky a chilli. Stáhněte z ohně a vmíchejte špenát, kukuřici, polovinu zakysané smetany i sýra a sůl.

3 Tortilly zabalte do vlhkého ubrousku, vložte do mikrovlnky a zahřívejte asi minutu na nejvyšší stupeň, až se placky prohřejí a půjdou snadno rolovat. Přikryjte je utěrkou, aby zůstaly teplé, a vždy, když jednu placku odeberete, ostatní opět přikryjte. Doprostřed každé tortilly navršte trochu náplně a placku stočte do kornoutku. Tortilly pokládejte těsně vedle sebe do pekáčku švem dolů, ale můžete z nich i vytvarovat ‚kytku‘, tedy klást je do formy nastojato. Těsně překryjte alobalem a pečte asi půl hodiny.

4 Omáčku a zbylou smetanu promíchejte, potřete placky a vše posypte zbylým sýrem a koriandrem. Nepřikryté vraťte do trouby a pečte deset minut, až se sýr rozteče a začne bublat. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

Anonym

Opravdu výborná kombinace, velmi jsme si pochutnali. Pro příště bych jen zkusila smíchat špenát s omáčkou, aby v tortile nebyly dvě oddělené náplně.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit