Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!
Suroviny
Postup
Mřížku umístěte do spodní třetiny trouby a tu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vymastěte, stejně jako jednu stranu alobalu na překrytí pekáče.
Olej rozehřejte v pánvi na středně silném plameni. Vsypte cibuli a smažte, až zesklovatí, asi čtyři minuty. Přidejte maso, dobře promíchejte a opékejte zhruba čtvrt hodiny. Během opékání do něj vmíchejte feferonky a chilli. Stáhněte z ohně a vmíchejte špenát, kukuřici, polovinu zakysané smetany i sýra a sůl.
Tortilly zabalte do vlhkého ubrousku, vložte do mikrovlnky a zahřívejte asi minutu na nejvyšší stupeň, až se placky prohřejí a půjdou snadno rolovat. Přikryjte je utěrkou, aby zůstaly teplé, a vždy, když jednu placku odeberete, ostatní opět přikryjte. Doprostřed každé tortilly navršte trochu náplně a placku stočte do kornoutku. Tortilly pokládejte těsně vedle sebe do pekáčku švem dolů, ale můžete z nich i vytvarovat ‚kytku, tedy klást je do formy nastojato. Těsně překryjte alobalem a pečte asi půl hodiny.
Omáčku a zbylou smetanu promíchejte, potřete placky a vše posypte zbylým sýrem a koriandrem. Nepřikryté vraťte do trouby a pečte deset minut, až se sýr rozteče a začne bublat. Ihned podávejte.
Komentáře
Výborné! Určitě udělám zas!