Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické fazole s mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 85
Do 25 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 68 g
Tuky 68 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexické fazole s mletým masem nás naprosto uhranuly. Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill uniká, ale dobrota je to velká. Pokud milujete plněné tortilly stejně jako my, pak tuto masovou směs s fazolemi musíte vyzkoušet. Recept zvládnete do půl hodiny a během dušení omáčky nachystáte i ostatní suroviny. Zkrátka rychlá večeře, kterou si každý může připravit podle svého.

Suroviny

olivový olej 2 PL
na plátky
na nudličky
česnek 1 stroužek
drcený
sugo 600 ml
domácí – recept v odkaz v postupu
400g, fazole scezené a propláchnuté, lze nahradit bílými
podle chuti
k podávání
k podávání
rajčata cherry
k podávání
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání
k podávání
k podávání
skrojky k podávání
k podávání

Postup

1

V široké pánvi opékejte na oleji cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte mleté maso a opékejte dalších asi 5 minut, přičemž vařečkou drťte hrudky masa, aby se rozdrobilo.

2

Vhoďte papriku a fazole a vše zalijte domácí rajčatovou omáčkou. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 5 minut. Podle chuti přiostřete tabascem, případně dosolte. Vypněte a vmíchejte česnek.

3

Přísady k podávání rozložte na servírovací talíř. Každý si naplní tortillu masovou směsí, přidá zeleninu podle chuti, pokape limetovou šťávou, posype sýrem a přidá pořádnou lžíci zakysané smetany. Zabalí a jí, jak umí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...