Mexické fazole s mletým masem

Mexické fazole s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 (34)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 68 g
Tuky 68 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill uniká, ale dobrota je to velká...

Suroviny

hovězí maso mleté 400 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
česnek 1 stroužek
drcený
sugo 600 ml
domácí omáčka – recept viz odkaz
fazole červené 400 g
konzerva, fazole scezené a propláchnuté, lze nahradit bílými
tabasco
podle chuti
avokádo
k podávání
cibule červená
k podávání
rajčata cherry
k podávání
koriandr
nasekaný, k podávání
čedar
k podávání
zakysaná smetana
k podávání
limeta
skrojky k podávání
tortilla
k podávání

1 V široké pánvi opékejte na oleji cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte mleté maso a opékejte dalších asi 5 minut, přičemž vařečkou drťte hrudky masa, aby se rozdrobilo.

2 Vhoďte papriku a fazole a vše zalijte domácí rajčatovou omáčkou. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 5 minut. Podle chuti přiostřete tabascem, případně dosolte. Vypněte a vmíchejte česnek. 

3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíř. Každý si naplní tortillu masovou směsí, přidá zeleninu podle chuti, pokape limetovou šťávou, posype sýrem a přidá pořádnou lžíci zakysané smetany. Zabalí a jí, jak umí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit