Mexické fazole s mletým masem nás naprosto uhranuly. Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill uniká, ale dobrota je to velká. Pokud milujete plněné tortilly stejně jako my, pak tuto masovou směs s fazolemi musíte vyzkoušet. Recept zvládnete do půl hodiny a během dušení omáčky nachystáte i ostatní suroviny. Zkrátka rychlá večeře, kterou si každý může připravit podle svého.
Suroviny
Postup
V široké pánvi opékejte na oleji cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte mleté maso a opékejte dalších asi 5 minut, přičemž vařečkou drťte hrudky masa, aby se rozdrobilo.
Vhoďte papriku a fazole a vše zalijte domácí rajčatovou omáčkou. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 5 minut. Podle chuti přiostřete tabascem, případně dosolte. Vypněte a vmíchejte česnek.
Přísady k podávání rozložte na servírovací talíř. Každý si naplní tortillu masovou směsí, přidá zeleninu podle chuti, pokape limetovou šťávou, posype sýrem a přidá pořádnou lžíci zakysané smetany. Zabalí a jí, jak umí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )