Plnění, balení a pojídání tortill milujeme. Není to sice zrovna elegantní způsob stolování, protože náplň z tortill uniká, ale dobrota je to velká...
Suroviny
hovězí maso mleté
400
g
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
paprika červená
1
ks
na nudličky
česnek
1
stroužek
drcený
sugo
600
ml
domácí omáčka – recept viz odkaz
fazole červené
400
g
konzerva, fazole scezené a propláchnuté, lze nahradit bílými
tabasco
podle chuti
k podávání
cibule červená
k podávání
rajčata cherry
k podávání
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání
k podávání
k podávání
skrojky k podávání
tortilla
k podávání
1 V široké pánvi opékejte na oleji cibuli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte mleté maso a opékejte dalších asi 5 minut, přičemž vařečkou drťte hrudky masa, aby se rozdrobilo.
2 Vhoďte papriku a fazole a vše zalijte domácí rajčatovou omáčkou. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat 5 minut. Podle chuti přiostřete tabascem, případně dosolte. Vypněte a vmíchejte česnek.
3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíř. Každý si naplní tortillu masovou směsí, přidá zeleninu podle chuti, pokape limetovou šťávou, posype sýrem a přidá pořádnou lžíci zakysané smetany. Zabalí a jí, jak umí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(49 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)