Suroviny
piniové oříšky
olivový olej
nakládaný pepř
sůl mořská
salát
tymián
hořčice dijonská
vinný ocet bílý
tuňák
Postup
1
Tuňáka naložíme do směsi olivového oleje, citronové kůry, tymiánu a soli. Marinujeme asi 1 hodinu.
2
Po té opečeme na oliv. oleji , po každé straně tak 1 min. Necháme vychladnout.
3
Dresing: vyšleháme olivový olej, dijonskou hořčici, med a ocet, přidáme trochu soli.
4
Piniové oříšky opečeme na sucho.
5
Čerstvý kopr smícháme s trochou olivového oleje.
6
Na talíř naklademe listy různých druhů salátů s medovým dresingem, na tenké plátky krájeného tuňáka a posypeme piniovými oříšky, nakládaným pepřem. Na závěr přelijeme koprovým olejem.
Dozdobíme snítkou čerstvého kopru a tymiánu. osolíme mořskou solí.