Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Listový salát s čerstvým tuňákem

Listový salát s čerstvým tuňákem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

piniové oříšky
olivový olej
nakládaný pepř
sůl mořská
salát
tymián
hořčice dijonská
vinný ocet bílý
tuňák

Postup

1

Tuňáka naložíme do směsi olivového oleje, citronové kůry, tymiánu a soli. Marinujeme asi 1 hodinu.

2

Po té opečeme na oliv. oleji , po každé straně tak 1 min. Necháme vychladnout.

3

Dresing: vyšleháme olivový olej, dijonskou hořčici, med a ocet, přidáme trochu soli.

4

Piniové oříšky opečeme na sucho.

5

Čerstvý kopr smícháme s trochou olivového oleje.

6

Na talíř naklademe listy různých druhů salátů s medovým dresingem, na tenké plátky krájeného tuňáka a posypeme piniovými oříšky, nakládaným pepřem. Na závěr přelijeme koprovým olejem.

Dozdobíme snítkou čerstvého kopru a tymiánu. osolíme mořskou solí.

Autor: petasvitak