Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 193 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutný i bez majonézy!

Související recepty

Suroviny

salátové
olivový olej 3 PL
losos 200 g
bez kůže
na pokapání
200 g
listový špenát
česnek 2 stroužek
na plátky
sůl
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.

3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.

4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

22.07.2014 15:31

To vypadá hodně dobře. Určitě vyzkouším-z čerstvého lososa.

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...