Chutný i bez majonézy!
Suroviny
brambory
1
kg
salátové
olivový olej
3
PL
losos
200
g
bez kůže
citronová šťáva
na pokapání
200
g
listový špenát
česnek
2
stroužek
na plátky
sůl
Na zálivku
vinný ocet bílý
1
PL
olivový olej
2
PL
hořčice dijonská
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.
2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.
3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.
4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.
Komentáře
Anonym
22.07.2014 15:31
To vypadá hodně dobře. Určitě
To vypadá hodně dobře. Určitě vyzkouším-z čerstvého lososa.