Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 193 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutný i bez majonézy!

Suroviny

brambory 1 kg
salátové
olivový olej 3 PL
losos 200 g
bez kůže
citronová štáva
na pokapání
200 g
listový špenát
česnek 2 stroužek
na plátky
sůl
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.

3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.

4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.

 

Komentáře

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit