0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 193 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutný i bez majonézy!

Suroviny

brambory 1 kg
salátové
olivový olej 3 PL
losos 200 g
bez kůže
citronová štáva
na pokapání
200 g
listový špenát
česnek 2 stroužek
na plátky
sůl
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.

3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.

4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.

 

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit