Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s lososem

Chutný i bez majonézy!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 30 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 1 kg salátových brambor (varný typ A)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 200 g čerstvého lososa bez kůže
    • citronová šťáva na pokapání
    • 200 g listového špenátu
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • sůl

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce vinného octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce dijonské hořčice (např. Maille)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.

3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.

4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátová polévka s lososem

Lasagne s lososem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
To vypadá hodně dobře. Určitě vyzkouším-z čerstvého lososa.

Přidat komentář