Pošírované kuře zkuste přidat do salátu s cizrnou, cibulkou a rajčaty. Vše krásně doplní máta, bazalka a pikantní zálivka.
Suroviny
kuřecí prsa
3
ks
pošírovaný, na tenké plátky
vinný ocet bílý
2
PL
olivový olej
60
ml
chilli paprička
1
ks
dlouhá, červená, očištěná, najemno nasekaná, případně zbavená semínek
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sůl mořská
pepř
černý, drcený
cizrna vařená
2
konzervy
2 x 400 g, slitá a propláchnutá
máta
2
hrsti
lístky, velké hrsti
jarní cibulka
2
ks
najemno nasekaná
rajče
2
větvičky, nakrájená na dílky
rukola
75
g
lístky
Postup
1
Na zálivku prošlehejte ocet, olej, chilli papričku, česnek, sůl a pepř, aby se spojily.
2
Cizrnu vsypte do mísy a na ni dejte mátu, bazalku, jarní cibulky, rajčata, rukolu, na plátky nakrájené pošírované kuře a zálivku. Chcete-li, podávejte s opečeným krajícem chleba.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů )