Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z čerstvého špenátu a slaniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 34 g
Tuky 120 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyškvařená slanina dodá salátu nejen na sytosti, ale i na zajímavé chuti. Nejlepší je podávaný ještě zatepla.

Suroviny

Na salát
čerstvý
Na zálivku
rostlinný olej 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
kari koření špetka

Postup

1

Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvičce vyškvařte dokřupava; trvá to asi pět minut. Cibuli nakrájejte na kolečka a v míse promíchejte s vyškvařenou slaninou a špenátem.

2

Přelijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin.

Dvě barvy  Čerstvý špenát se na trhu objevuje jarní a zimní; první je jasně zelený, druhý o něco tmavší se silnějšími, někdy načervenalými stonky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

19.09.2007 08:19
Recept se nachází v č.3/07, str.37
13.03.2008 09:00
salát je výborný, hodí se k němu sklenka červeného vína - moc jsme si pochutnali

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...