Salát z čerstvého špenátu a slaniny

Salát z čerstvého špenátu a slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 34 g
Tuky 120 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyškvařená slanina dodá salátu nejen na sytosti, ale i na zajímavé chuti. Nejlepší je podávaný ještě zatepla.

Suroviny

Na salát
špenát 500 g
čerstvý
anglická slanina 150 g
cibule červená 1 ks
Na zálivku
rostlinný olej 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
víno bílé 1 PL
sójová omáčka 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
kari koření špetka
Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvičce vyškvařte dokřupava; trvá to asi pět minut. Cibuli nakrájejte na kolečka a v míse promíchejte s vyškvařenou slaninou a špenátem. Přelijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin.

Dvě barvy  Čerstvý špenát se na trhu objevuje jarní a zimní; první je jasně zelený, druhý o něco tmavší se silnějšími, někdy načervenalými stonky.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit