Peníze je nutné si pojistit, takže bez čočky by to na Nový rok nešlo. Zkuste však pro tentokrát vyměnit klasiku za lehký salát s rybou a pošírovaným vejcem. My jsme jím byli nadšení!
Suroviny
vinný ocet bílý
250
ml
krupicový cukr
110
g
bobkový list
1
ks
hřebíček
3
ks
červená řepa
4
ks
předem vařená, lze použít i vakuovanou
mrkev
4
ks
čočka
250
g
vařená, lze nahradit i slitou z konzervy
makrela
200
g
uzená, maso zbavené kůstek a nakrájené
vejce
4
ks
pošírovaná
kopr
2
PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
1 Do rendlíku nalijte vinný ocet, přidejte cukr, bobkový list a hřebíček a svařte. Řepu nakrájejte na klínky a přidejte do rendlíku, krátce povařte, vyjměte koření a odstavte z plotny.
2 Mrkve uvařte na skus, podélně je rozřízněte na čtvrtiny nebo na osminky.
3 Čočku nasypte na talíře, navrch rozložte mrkev, řepu a makrelu. Nakonec přidejte teplá pošírovaná vejce. Vše posypte koprem, přelijte zbylým nálevem z řepy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Silvestr s přáteli(6 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů)
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů)
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů)