Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s čočkou a uzenou makrelou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4438 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 587 g
Tuky 143 g
Vláknina 147 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Peníze je nutné si pojistit, takže bez čočky by to na Nový rok nešlo. Zkuste však pro tentokrát vyměnit klasiku za lehký salát s rybou a pošírovaným vejcem. My jsme jím byli nadšení! 

Suroviny

vinný ocet bílý 250 ml
předem vařená, lze použít i vakuovanou
mrkev 4 ks
čočka 250 g
vařená, lze nahradit i slitou z konzervy
makrela 200 g
uzená, maso zbavené kůstek a nakrájené
vejce 4 ks
pošírovaná
kopr 2 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL

Postup

1

Do rendlíku nalijte vinný ocet, přidejte cukr, bobkový list a hřebíček a svařte. Řepu nakrájejte na klínky a přidejte do rendlíku, krátce povařte, vyjměte koření a odstavte z plotny.

2

Mrkve uvařte na skus, podélně je rozřízněte na čtvrtiny nebo na osminky.

3

Čočku nasypte na talíře, navrch rozložte mrkev, řepu a makrelu. Nakonec přidejte teplá pošírovaná vejce. Vše posypte koprem, přelijte zbylým nálevem z řepy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč