Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s čočkou a uzenou makrelou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4438 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 587 g
Tuky 143 g
Vláknina 147 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Peníze je nutné si pojistit, takže bez čočky by to na Nový rok nešlo. Zkuste však pro tentokrát vyměnit klasiku za lehký salát s rybou a pošírovaným vejcem. My jsme jím byli nadšení! 

Suroviny

vinný ocet bílý 250 ml
předem vařená, lze použít i vakuovanou
mrkev 4 ks
čočka 250 g
vařená, lze nahradit i slitou z konzervy
makrela 200 g
uzená, maso zbavené kůstek a nakrájené
vejce 4 ks
pošírovaná
kopr 2 PL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL

Postup

1

Do rendlíku nalijte vinný ocet, přidejte cukr, bobkový list a hřebíček a svařte. Řepu nakrájejte na klínky a přidejte do rendlíku, krátce povařte, vyjměte koření a odstavte z plotny.

2

Mrkve uvařte na skus, podélně je rozřízněte na čtvrtiny nebo na osminky.

3

Čočku nasypte na talíře, navrch rozložte mrkev, řepu a makrelu. Nakonec přidejte teplá pošírovaná vejce. Vše posypte koprem, přelijte zbylým nálevem z řepy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...