Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na citronu

Pečené kuře je naše nekorunované národní jídlo. Zkuste se tentokrát inspirovat Středomořím!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Kuře Středomořská

Ingredience

    • kuře o váze asi 1 kg
    • olivový olej
    • směs bylinek (oregano, tymián, bazal­ka)
    • 4 biocitrony
    • 6 stroužků česneku
    • salát nebo pečené brambory k podávání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Kuře o váze asi 1 kg omyjte, na hřbetu rozřízněte a vyjměte páteř. Osušte, ze všech stran osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Prstem odtrhněte prsní blánu od masa a do vzniklé kapsy napěchujte směs sekaných bylinek (oregano, tymián, bazal­ka) a přitlačte kuře na dno pekáče. Okolo rozložte 4 přepůlené citrony, 6 neloupaných stroužků česneku, bylinky dle chuti, pocákejte olivovým olejem a dejte péct na 35–40 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Domácí lahodný burger

Cuketová polévka

Bramborový salát s matjesem

Pečený pstruh s bylinkami

Bůčkové kostky po čínsku

Opékaný filet z lososa

Kotlety s pestem

Quiche

Thajské nudle

Těstoviny s ricottou a špenátem

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem

Rizoto po česku

Telecí plněné špenátem a mozzarellou

Ostrá kukuřičná polévka s krevetami

Vepřové medailonky nasladko

Zeleninová pizza z pita chleba

Hovězí tacos

Opékaný chleba s cottage pomazánkou

Tuňákový salát s cizrnou

Grilované steaky s kukuřicí

REKLAMA

Přidat komentář