Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na citronu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1267 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 29 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře je naše nekorunované národní jídlo. Zkuste se tentokrát inspirovat Středomořím a připravit kuře na citronu! Voňavé citronové kuře podávejte s bramborami, dušenou rýží nebo třeba jen plátky čerstvého bílého pečiva. Až tohoto drůbežího krasavce ochutnáte, možná se už jen těžko budete vracet k tradičnímu pečenému kuřeti.

Suroviny

kuře 1 kg
olivový olej
bylinky
směs (oregano, tymián a bazalka)
česnek 6 stroužků
salát
nebo pečené brambory, k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Kuře o váze asi 1 kg omyjte, na hřbetu rozřízněte a vyjměte páteř. Osušte, ze všech stran osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Prstem odtrhněte prsní blánu od masa a do vzniklé kapsy napěchujte směs sekaných bylinek (oregano, tymián, bazal­ka) a přitlačte kuře na dno pekáče.

2

Okolo rozložte 4 přepůlené citrony, 6 neloupaných stroužků česneku, bylinky dle chuti, pocákejte olivovým olejem a dejte péct na 35–40 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

3

Hotové kuře na citronech podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

29.11.2022 13:45
Jednoduché, výborné

Apetit magazín