Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
olivový olej
1
PL
vývar kuřecí
300
ml
pomerančová marmeláda
4
PL
tymián
1
čersvé lístky
sůl
pepř
Postup
1
Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.
2
Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.
3
Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát.
Komentáře