Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 969 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 64 g
Tuky 25 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 1 PL
vývar kuřecí 300 ml
4 PL
pomerančová zavařenina
tymián 1
čersvé lístky
sůl
pepř
1. Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.

2. Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.

3. Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát. 

Tip apetitu
Pro tento recept je ideální  zavařenina francouzské značky St. Dalfour bez přidaného cukru. Širší prodejní síť, 284 g/cca 68 Kč.  

Komentáře

Anonym

Nezapomněli jste v návodu zmínit, kdy se tam přidá ta zavařenina? Pro profíky snadné, ale pro antitalenty na vaření jako jsem já to není tak jednoduché:-)

Anonym

Pomerancovou zavareninu pridas v bodu 2 - jenom tam neni popsana jako pomerancova... ;)

Anonym

bylo to skvělé, obzvlášť se stylovou přílohou kuskusem. Zrovna jsem nevěděla, jak ta prsa rychle udělat k večeři...takže bleskové hody!Vylepšila jsem citronovou a čerstvou pomerančovou šťávou před pečením, je to svěží a ne tolik sladké.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit