Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na pomerančích
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.7/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 100 g
Tuky 25 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.

Suroviny

olivový olej 1 PL
vývar kuřecí 300 ml
pomerančová marmeláda 4 PL
tymián 1
čersvé lístky
sůl
pepř

Postup

1

Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.

2

Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.

3

Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:24
Recept se nachází v č.5/05, str.13
23.11.2006 15:21
bylo to skvělé, obzvlášť se stylovou přílohou kuskusem. Zrovna jsem nevěděla, jak ta prsa rychle udělat k večeři...takže bleskové hody!Vylepšila jsem citronovou a čerstvou pomerančovou šťávou před pečením, je to svěží a ne tolik sladké.
18.11.2006 22:29
Nezapomněli jste v návodu zmínit, kdy se tam přidá ta zavařenina? Pro profíky snadné, ale pro antitalenty na vaření jako jsem já to není tak jednoduché:-)
19.11.2006 18:48
Pomerancovou zavareninu pridas v bodu 2 - jenom tam neni popsana jako pomerancova... ;)

Apetit magazín