Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Malinovo jogurtový dort

Popis receptu: 
Dort lehoučký jak pírko a přitom tak jednoduchý.
Autor: Petra Kolářová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na piškotový korpus o velikost klasické dortové formy: 3 malá vejce (M), 50g třtinového cukru, 50 g mouky (polohrubé nebo pšeničné celozrnné, popř. mix obou) Na náplň: 1 šlehačku (smetana na šlehání cca 200 ml), 3 tučné 200g malinové jogurty (mohu dát místo 1 ovocného 1 bílý a dosladit náplň dle chuti stévií – sladký polibek, nebo použít zakysanou smetanu), 6 plátků želatiny, cca 200g malin nebo jiného lesního ovoce

Příprava jídla

Nejprve upečeme piškotový korpus (vyšlehat bílky s cukrem do pěny, přidat k nim žloutky a nakonec jemně vmíchat mouku, péct v rozehřáté troubě na 200/180° cca 10 minut). Korpus prořízneme na polovinu (vrchní část použijeme jako poslední vrstvu na ztuhlý dort). Na 10 minut namočíme želatinu do cca 100 ml studené vody. V míse ušleháme šlehačku, do které zašleháme jogurty. Změklou želatinu rozpustíme nad horkou lázní a vmícháme ji do náplně. Náplň vlijeme na spodní část korpusu umístěnou v dortové formě, ve které se pekla. Na náplň poklademe ovoce a celé dáme ztuhnout do lednice (cca 4 hodiny). Na ztuhlý dort položíme vrchní část korpusu.
REKLAMA

Přidat komentář