Suroviny
Na piškotový korpus o velikost klasické dortové formy
vejce
3
ks
malé
třtinový cukr
50
g
mouka
50
g
polohrubé nebo pšeničné celozrnné, popř. mix obou
Na náplň
smetana ke šlehání
1
bal
3
ks
malinový jogurt lze jeden nahradit bílým a dosladit stévií
želatina
6
plátek
maliny
200
g
lze nahradit jiným lesním ovocem
Nejprve upečeme piškotový korpus (vyšlehat bílky s cukrem do pěny, přidat k nim žloutky
a nakonec jemně vmíchat mouku, péct v rozehřáté troubě na 200/180° cca 10 minut). Korpus prořízneme na polovinu (vrchní část použijeme jako poslední vrstvu na ztuhlý dort).
Na 10 minut namočíme želatinu do cca 100 ml studené vody. V míse ušleháme šlehačku, do které zašleháme jogurty. Změklou želatinu rozpustíme nad horkou lázní a vmícháme ji do náplně.
Náplň vlijeme na spodní část korpusu umístěnou v dortové formě, ve které se pekla. Na náplň poklademe ovoce a celé dáme ztuhnout do lednice (cca 4 hodiny). Na ztuhlý dort položíme vrchní část korpusu.