0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Na 2 velké plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9330 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 585 g
Tuky 669 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou náplň a místo vaření jsme je strčili do trouby. Výsledkem jsme nadšení!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
+ na vál
máslo 500 g
změklé
vejce 2 ks
víno bílé 2 PL
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
mandle 300 g
oloupané, zlehka opražené
krupicový cukr 190 g
citron 1 ks
strouhaná kůra
tmavá čokoláda 150 g
nalámaná

1 Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, vejce a víno. Začněte hníst a postupně vypracujte měkké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odpočívat. 

2 Všechny přísady na náplň dejte do robotu a promixujte na hladkou pastu. Nechte ji vychladit. Pak vytvarujte váleček o průměru 1cm a z něj odkrajujte 1,5cm dlouhé kousky. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Nyní se pusťte do přípravy mušliček. Těsto vyválejte co nejtenčeji, nejlíp to jde přes potravinářskou fólii. V přibližně 2cm rozestupech na ně vyskládejte náplň a těsto rozkrájejte rádýlkem. Přehněte kolem náplně, přitiskněte a mušličky skládejte na plech. Pečte je asi 10 minut dozlatova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit