Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (4)
Do 30 minut Snadné Na 2 velké plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9330 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 585 g
Tuky 669 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou náplň a místo vaření jsme je strčili do trouby. Výsledkem jsme nadšení!

Související recepty

Madlenky

Vznikly v Lotrinsku, kde je upekla královská kom...

Shortbread

Původní recept se skládá z jednoho dí...

Melomakarona

Sladkosti melomakarona jsou nedílnou součástí trad...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
+ na vál
máslo 500 g
změklé
vejce 2 ks
víno bílé 2 PL
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
mandle 300 g
oloupané, zlehka opražené
krupicový cukr 190 g
citron 1 ks
strouhaná kůra
tmavá čokoláda 150 g
nalámaná

1 Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, vejce a víno. Začněte hníst a postupně vypracujte měkké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odpočívat. 

2 Všechny přísady na náplň dejte do robotu a promixujte na hladkou pastu. Nechte ji vychladit. Pak vytvarujte váleček o průměru 1cm a z něj odkrajujte 1,5cm dlouhé kousky. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Nyní se pusťte do přípravy mušliček. Těsto vyválejte co nejtenčeji, nejlíp to jde přes potravinářskou fólii. V přibližně 2cm rozestupech na ně vyskládejte náplň a těsto rozkrájejte rádýlkem. Přehněte kolem náplně, přitiskněte a mušličky skládejte na plech. Pečte je asi 10 minut dozlatova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit