0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Na 2 velké plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9330 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 585 g
Tuky 669 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou náplň a místo vaření jsme je strčili do trouby. Výsledkem jsme nadšení!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
+ na vál
máslo 500 g
změklé
vejce 2 ks
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
mandle 300 g
oloupané, zlehka opražené
krupicový cukr 190 g
strouhaná kůra
tmavá čokoláda 150 g
nalámaná

1 Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, vejce a víno. Začněte hníst a postupně vypracujte měkké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odpočívat. 

2 Všechny přísady na náplň dejte do robotu a promixujte na hladkou pastu. Nechte ji vychladit. Pak vytvarujte váleček o průměru 1cm a z něj odkrajujte 1,5cm dlouhé kousky. Troubu předehřejte na 180°C.

3 Nyní se pusťte do přípravy mušliček. Těsto vyválejte co nejtenčeji, nejlíp to jde přes potravinářskou fólii. V přibližně 2cm rozestupech na ně vyskládejte náplň a těsto rozkrájejte rádýlkem. Přehněte kolem náplně, přitiskněte a mušličky skládejte na plech. Pečte je asi 10 minut dozlatova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč