Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Na 2 velké plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9330 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 585 g
Tuky 669 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou náplň a místo vaření jsme je strčili do trouby. Výsledkem jsme nadšení!

Suroviny

máslo 500 g
změklé
vejce 2 ks
na poprášení
Na náplň
mandle 300 g
oloupané, zlehka opražené
strouhaná kůra
tmavá čokoláda 150 g
nalámaná

Postup

1

Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, vejce a víno. Začněte hníst a postupně vypracujte měkké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce hodinu odpočívat.

2

Všechny přísady na náplň dejte do robotu a promixujte na hladkou pastu. Nechte ji vychladit. Pak vytvarujte váleček o průměru 1cm a z něj odkrajujte 1,5cm dlouhé kousky. Troubu předehřejte na 180°C.

3

Nyní se pusťte do přípravy mušliček. Těsto vyválejte co nejtenčeji, nejlíp to jde přes potravinářskou fólii. V přibližně 2cm rozestupech na ně vyskládejte náplň a těsto rozkrájejte rádýlkem. Přehněte kolem náplně, přitiskněte a mušličky skládejte na plech. Pečte je asi 10 minut dozlatova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...