0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6198 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 712 g
Tuky 283 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z čerstvého kokosu koláči náramně slušela, jen z něj trochu padala. A tak koláč doporučujeme jíst vidličkou z talířku.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1
vejce 2 ks
plus 3 žloutky
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
mléko 200 ml
tučné
bílá čokoláda 100 g
na kostičky
višně 800 g
krupicový cukr 70 g
Na kokosovou čepici
kokos 2 ks
nastrouhaná dužina (viz Něco navíc)
bílek 3 ks
krupicový cukr 30 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s vysokým okrajem o rozměrech 30 x 40 cm vyložte papírem na pečení. Máslo vyšlehejte s oběma cukry, pak po jednom přidávejte vejce a na závěr střídavě přišlehávejte mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Pokud je těsto moc tuhé, přilijte trochu mléka. Nakonec vmíchejte bílou čokoládu.

2 Těsto vlijte na plech, uhlaďte stěrkou a pečte 30 minut. Mezitím v hrnci krátce povařte višně s cukrem, sceďte z nich šťávu a nastrouhejte kokos.

3 Plech vytáhněte z trouby, posypte ovocem a připravte si kokosovou čepici.

4 Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, opatrně do něj vmíchejte kokos a hmotou potřete koláč. Pečte dalších 20 minut nebo do doby, kdy se povrch zbarví lehce dohněda.

NĚCO NAVÍC
Jak získat čerstvý kokos? Do kokosového ořechu vyvrtejte dvě dírky a zachyťte šťávu. Pak kokos rozbijte, nožíkem odloupněte dužinu a seřízněte hnědou tenkou slupku. Kousky dužiny omyjte, osušte a najemno nastrouhejte. Snažte se vlákna nestlačovat, spíš je načechrejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit