Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6198 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 712 g
Tuky 283 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z čerstvého kokosu koláči náramně slušela, jen z něj trochu padala. A tak koláč doporučujeme jíst vidličkou z talířku.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1
vejce 2 ks
plus 3 žloutky
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1
mléko 200 ml
tučné
bílá čokoláda 100 g
na kostičky
višně 800 g
krupicový cukr 70 g
Na kokosovou čepici
kokos 2 ks
nastrouhaná dužina (viz Něco navíc)
bílek 3 ks
krupicový cukr 30 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s vysokým okrajem o rozměrech 30 x 40 cm vyložte papírem na pečení. Máslo vyšlehejte s oběma cukry, pak po jednom přidávejte vejce a na závěr střídavě přišlehávejte mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Pokud je těsto moc tuhé, přilijte trochu mléka. Nakonec vmíchejte bílou čokoládu.

2 Těsto vlijte na plech, uhlaďte stěrkou a pečte 30 minut. Mezitím v hrnci krátce povařte višně s cukrem, sceďte z nich šťávu a nastrouhejte kokos.

Plech vytáhněte z trouby, posypte ovocem a připravte si kokosovou čepici.

Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, opatrně do něj vmíchejte kokos a hmotou potřete koláč. Pečte dalších 20 minut nebo do doby, kdy se povrch zbarví lehce dohněda.

NĚCO NAVÍC
Jak získat čerstvý kokos na višňový koláč s bílou čokoládou? Do kokosového ořechu vyvrtejte dvě dírky a zachyťte šťávu. Pak kokos rozbijte, nožíkem odloupněte dužinu a seřízněte hnědou tenkou slupku. Kousky dužiny omyjte, osušte a najemno nastrouhejte. Snažte se vlákna nestlačovat, spíš je načechrejte.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit