Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem
Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6198 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 712 g
Tuky 283 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z čerstvého kokosu koláči náramně slušela, jen z něj trochu padala. A tak koláč doporučujeme jíst vidličkou z talířku.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
vejce 2 ks
plus 3 žloutky
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
mléko 200 ml
tučné
na kostičky
višně 800 g
Na kokosovou čepici
kokos 2 ks
nastrouhaná dužina (viz Něco navíc)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s vysokým okrajem o rozměrech 30 x 40 cm vyložte papírem na pečení. Máslo vyšlehejte s oběma cukry, pak po jednom přidávejte vejce a na závěr střídavě přišlehávejte mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Pokud je těsto moc tuhé, přilijte trochu mléka. Nakonec vmíchejte bílou čokoládu.

2

Těsto vlijte na plech, uhlaďte stěrkou a pečte 30 minut. Mezitím v hrnci krátce povařte višně s cukrem, sceďte z nich šťávu a nastrouhejte kokos.

3

Plech vytáhněte z trouby, posypte ovocem a připravte si kokosovou čepici.

4

Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, opatrně do něj vmíchejte kokos a hmotou potřete koláč. Pečte dalších 20 minut nebo do doby, kdy se povrch zbarví lehce dohněda.

NĚCO NAVÍC
Jak získat čerstvý kokos? Do kokosového ořechu vyvrtejte dvě dírky a zachyťte šťávu. Pak kokos rozbijte, nožíkem odloupněte dužinu a seřízněte hnědou tenkou slupku. Kousky dužiny omyjte, osušte a najemno nastrouhejte. Snažte se vlákna nestlačovat, spíš je načechrejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín